A csirkehúst vágd kisebb darabokra. A hagymát, fokhagymát, gyömbért, chilit és a koriandert aprítsd fel, majd egy mozsárban törd össze őket.
Minél finomabbra töröd a fűszereket, annál jobban kioldódik az ízük a főzés során.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a kókusztejet, majd add hozzá a tört fűszereket, lemongrass pasztát és a kaffir lime leveleket.
A kókusztej az alapja ennek az ételnek, és segít sűríteni a rendang szószát.
Főzd a fűszereket közepes hőmérsékleten, amíg az illatok elkezdenek felszabadulni, majd add hozzá a csirkehúst.
A csirkehúst ne pirítsd meg előre, inkább a fűszeres kókusztejben főzd, hogy átvegye az ízeket.
Add hozzá a sót és a kurkumát, és keverd alaposan össze. Főzd alacsony hőmérsékleten, amíg a csirke megpuhul, és a szósz besűrűsödik, körülbelül 45-50 percig.
Ne keverd túl gyakran, mert a kókusztej könnyen leéghet, ha nem figyelsz rá. Alacsony hőmérsékleten főzd.
A rendang akkor kész, amikor a csirke teljesen megpuhul, és a szósz sűrű, gazdag állagú lesz.
A rendangot akkor tálald, amikor a szósz teljesen beborítja a csirkét és egy sűrű, krémes állagú.
Tálald friss korianderrel díszítve, és köretként fehér rizst kínálj hozzá.
A friss koriander hozzáadásával friss ízt adsz az ételnek, és segít kiemelni a fűszerek gazdagságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.