Rendang ayam tálalva friss korianderrel és körettel

Rendang Ayam (csirkés rendang)

A Rendang Ayam a délkelet-ázsiai konyha egyik legismertebb és legkedveltebb ételének számít. A rendang a padang-i étkezések középpontjában áll, és különleges, gazdag ízvilága miatt népszerű nemcsak Indonéziában, hanem világszerte. A csirkehús főzése hosszú ideig tart, hogy az összes fűszer átjárja a húst és a kókusztejet, ami igazán karakteres ételt eredményez. A fűszeres, krémes mártás a gazdag ízekkel és a friss korianderrel egy igazi ínycsiklandó fogás.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 10 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
400 ml Kókusztej
1 db Hagyma
4 db Fokhagyma
2 cm Gyömbér
1 ek. Lemongrass paszta
1 tk. Koriander
1 tk. Kurkumapor
1 db Chili (friss vagy szárított)
1 tk.
2 db Szárított kaffir lime levelek
2 ek. Friss koriander a díszítéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra. A hagymát, fokhagymát, gyömbért, chilit és a koriandert aprítsd fel, majd egy mozsárban törd össze őket.

    Minél finomabbra töröd a fűszereket, annál jobban kioldódik az ízük a főzés során.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a kókusztejet, majd add hozzá a tört fűszereket, lemongrass pasztát és a kaffir lime leveleket.

    A kókusztej az alapja ennek az ételnek, és segít sűríteni a rendang szószát.

    3

    Főzd a fűszereket közepes hőmérsékleten, amíg az illatok elkezdenek felszabadulni, majd add hozzá a csirkehúst.

    A csirkehúst ne pirítsd meg előre, inkább a fűszeres kókusztejben főzd, hogy átvegye az ízeket.

    4

    Add hozzá a sót és a kurkumát, és keverd alaposan össze. Főzd alacsony hőmérsékleten, amíg a csirke megpuhul, és a szósz besűrűsödik, körülbelül 45-50 percig.

    Ne keverd túl gyakran, mert a kókusztej könnyen leéghet, ha nem figyelsz rá. Alacsony hőmérsékleten főzd.

    5

    A rendang akkor kész, amikor a csirke teljesen megpuhul, és a szósz sűrű, gazdag állagú lesz.

    A rendangot akkor tálald, amikor a szósz teljesen beborítja a csirkét és egy sűrű, krémes állagú.

    6

    Tálald friss korianderrel díszítve, és köretként fehér rizst kínálj hozzá.

    A friss koriander hozzáadásával friss ízt adsz az ételnek, és segít kiemelni a fűszerek gazdagságát.