Rendang marhahús tálalva

Rendang marhahús

A Rendang egy tradicionális indonéz étel, amely Nyugat-Szumátra Minangkabau közösségéből származik. Ez az étel az ünnepi alkalmakkor vált igazán híressé, és ma már az egész világon ismert. Az elkészítése hosszadalmas, de az eredmény egy intenzív, fűszeres és lágy marhahús, amely tökéletes harmóniában van a kókusztej és a fűszerek gazdagságával. Az étel az UNESCO által elismert kulturális örökség része, és egy igazi kulináris élményt nyújt.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 óra 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Marhahús (lapocka vagy lábszár)
400 ml Kókusztej
2 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
20 g Gyömbér
10 g Galanga gyökér
2 szál Citromfű
3 db Chili paprika
1 tk. Kurkuma
2 tk.
20 g Pálmacukor
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd közepes méretű kockákra, és tedd félre.

    A húst vágd egyforma méretű kockákra, hogy egyenletesen süljenek.

    2

    A hagymát, fokhagymát, gyömbért, galanga gyökeret és chilit aprítsd finomra, vagy turmixold pépesre.

    A fűszerpépet alaposan pépesítsd, hogy a végeredmény homogén legyen. Ha nincs galanga gyökér, használhatsz gyömbért helyette, de az íze nem lesz teljesen ugyanaz.

    3

    Egy nagy lábosban hevítsd fel a kókusztejet közepes lángon, majd add hozzá az előkészített fűszerpépet. Kevergesd, amíg az illatok felszabadulnak, körülbelül 5 percig.

    Vigyázz, hogy a kókusztej ne égjen le. Folyamatosan kevergesd, amíg a fűszerek illatozni kezdenek.

    4

    Helyezd a marhahúst a lábosba, és keverd össze a fűszeres alaplével. Hagyd, hogy a hús egyenletesen bevonódjon a fűszerekkel.

    Győződj meg róla, hogy a húst mindenhol befedik a fűszerek, hogy mindenhol átjárják az ízek.

    5

    Adj hozzá citromfüvet, kurkumát, sót és pálmacukrot, majd öntsd fel vízzel. Főzd lassú tűzön, amíg a hús megpuhul és a szósz sűrűvé válik, körülbelül 2-3 órán keresztül.

    A citromfüvet érdemes kissé megütögetni, hogy jobban kiengedje az aromáját. A lassú tűzön történő főzés biztosítja, hogy a hús omlós és a szósz sűrű legyen. Időnként keverd meg, hogy ne égjen le.

    6

    Tálald a rendangot párolt jázminrizzsel, és díszítsd friss chili szeletekkel vagy korianderrel.

    A jázminrizs illata és íze tökéletesen passzol a rendanghoz. A friss chili és koriander pedig feldobja az ételt.