Renskav rókagombával és hagymával tálalva, friss petrezselyemmel

Renskav rókagombával és hagymával

A renskav, vagyis a rénszarvas hús, különleges ízvilágával egyre népszerűbb a finn konyhában, és a szibériai hagyományokban is fontos szerepet kap. A rókagomba és a hagyma kombinációja tökéletesen kiemeli a hús gazdag ízét, miközben az étel egyszerű, de rendkívül ízletes marad. Az étel egy meleg, családias vacsora vagy ünnepi étkezés remek választása. A friss petrezselyem pedig egy kis színt és frissességet ad az ételhez. Ez az étel egy igazi különlegesség, amit érdemes kipróbálni!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Renskav (rénszarvas hús)
200 g Rókagomba
1 db Vöröshagyma
200 ml Tejszín
2 ek. Olaj
0.5 tk.
0.25 tk. Frissen őrölt bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát hámozd meg, majd vágd apróra. A rókagombát alaposan tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra.

    A rókagombát ne áztasd vízben, mert elveszíti a jellegzetes ízét. Töröld le egy nedves ronggyal.

    2

    Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes lángon, majd add hozzá az apróra vágott hagymát. Pirítsd, amíg üveges nem lesz, körülbelül 3-4 percig.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert akkor megkeseredhet. Csak annyi ideig pirítsd, hogy puha és átlátszó legyen.

    3

    Add hozzá a rókagombát a serpenyőhöz, és pirítsd a hagymával együtt, amíg a gomba összeesik és kiengedi a vizet. Ez körülbelül 5-7 percet vesz igénybe.

    A gombát folyamatosan kevergetve pirítsd, hogy minden oldala szép aranybarna legyen.

    4

    Most add hozzá a felcsíkozott renskavat (rénszarvas húst), és pirítsd meg minden oldalát, amíg a hús szépen megpirul, körülbelül 5-6 percig.

    A renskav nagyon gyorsan sül, így figyelj arra, hogy ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert kiszáradhat.

    5

    Öntsd rá a tejszínt, és keverd össze a hússal és a gombával. Főzd az egészet alacsony lángon, amíg a szósz besűrűsödik, körülbelül 5-7 percig.

    Ha a szósz túl sűrű, egy kevés vízzel hígíthatod, de ne túl sokkal, hogy ne veszítse el a krémes állagát.

    6

    Fűszerezd sóval és frissen őrölt borssal. Tálalás előtt szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel.

    A petrezselyem friss ízt ad az ételnek, és színesebbé varázsolja a tálalást.