Revani tejszínhabbal tålalva, frissen szeletelve, tejszínhabbal a tetején

Revani tejszĂ­nhabbal tĂĄlalva

A revani egy hagyomĂĄnyos török desszert, amely Ă©des Ă­zĂ©vel Ă©s könnyƱ, piskĂłtĂĄs textĂșrĂĄjĂĄval vĂĄlt közkedvelttĂ© a BalkĂĄnon Ă©s MagyarorszĂĄgon is. A sĂŒtemĂ©nyt gyakran tĂĄlaljĂĄk tejszĂ­nhabbal, amely finoman ellensĂșlyozza a desszert Ă©dessĂ©gĂ©t. A revani eredetileg szirupban ĂĄztatott piskĂłtĂĄs Ă©dessĂ©g, de a modern vĂĄltozatok tejszĂ­nhabbal kĂ­nĂĄljĂĄk, amely mĂ©g frissĂ­tƑbbĂ© teszi. Ezt a vĂĄltozatot ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄsnak talĂĄlhatjuk csalĂĄdi ebĂ©dekhez, vagy bĂĄrmilyen rendezvĂ©nyhez, ahol Ă©des finomsĂĄgra vĂĄgyunk. Ha szeretnĂ©l mĂ©g gazdagabb Ă­zeket, prĂłbĂĄlj hozzĂĄ egy kis darĂĄlt mandulĂĄt a tĂ©sztĂĄba.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 200 g BĂșzaliszt
⭕ 200 g Cukor
⭕ 4 db Tojás
⭕ 150 g Joghurt
⭕ 100 ml Olaj
⭕ 1 ek. SĂŒtƑpor
⭕ 1 cs. Vaníliás cukor
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 1 ek. Cukor a tejszínhabhoz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojåsokat vålaszd szét, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbå. A sårgåjåt keverd el a cukorral és vaníliås cukorral egy nagy tålban.

    A tojĂĄsfehĂ©rjĂ©ket mindig tiszta tĂĄlban verd fel, hogy biztosan kemĂ©ny habot kapj. Ha a tojĂĄsfehĂ©rje lĂĄgy, nem fog összeĂĄllni a tĂ©szta megfelelƑen.

    2

    Add hozzå a joghurtot és az olajat a tojåssårgåjåhoz, majd keverd simåra.

    Az olaj segĂ­t, hogy a tĂ©szta lĂĄgyabb Ă©s könnyedebb legyen. Ne aggĂłdj, ha kicsit folyĂ©kony a keverĂ©k, a sĂŒtĂ©s sorĂĄn sƱrƱsödni fog.

    3

    A sĂŒtƑport keverd össze a liszttel, majd Ăłvatosan forgasd bele a tojĂĄsos keverĂ©kbe.

    A lisztet Ă©s a sĂŒtƑport szitĂĄld ĂĄt, hogy elkerĂŒld a csomĂłkat, Ă­gy a tĂ©szta sima Ă©s egyenletes lesz.

    4

    Lassan add hozzå a felvert tojåsfehérjét, és óvatosan keverd össze, hogy a hab ne törjön össze.

    A habot mindig a legvégén, nagyon óvatosan forgasd bele, hogy a tészta könnyƱ maradjon.

    5

    A tĂ©sztĂĄt öntsd egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt 20x20 cm-es formĂĄba, Ă©s 180°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben sĂŒsd 25-30 percig, amĂ­g szĂ©p aranybarna nem lesz a teteje.

    A sĂŒtƑt mindig elƑmelegĂ­tsd, hogy a tĂ©szta egyenletesen sĂŒlhessen. EllenƑrizd tƱprĂłbĂĄval: ha a tƱ tisztĂĄn jön ki, kĂ©sz a tĂ©szta!

    6

    AmĂ­g a sĂŒtemĂ©ny sĂŒl, a tejszĂ­nt verd fel a cukorral, hogy habos legyen.

    A tejszĂ­nnek hidegnek kell lennie, hogy könnyebben felverhetƑ legyen. Ha a hab tĂșl lĂĄgy, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis cukrot.

    7

    MiutĂĄn a sĂŒtemĂ©ny kihƱlt, vĂĄgd fel nĂ©gyzetekre, Ă©s minden darabot egy adag tejszĂ­nhabbal tĂĄlalj.

    A sĂŒtemĂ©ny tetejĂ©re tehetsz mĂ©g egy kis reszelt citromhĂ©jat, hogy frissĂ­tƑ Ă­zt adjon neki.