Tojásmentes revani, citrusos ízekkel, narancshéjjal díszítve, frissen tálalva

Revani tojásmentes változatban

A revani egy klasszikus édesség, amely különböző kultúrákban jelen van. A tojásmentes változat különösen azok számára ideális, akik elkerülik a tojást, de mégis szeretnék élvezni ezt a finom, szaftos süteményt. Az indiai konyhában gyakran készítik, és a cukorszirupban való áztatás teszi igazán különlegessé. A citrusos ízek frissességet adnak a süteménynek, így ideális választás bármilyen alkalomra, legyen szó egy könnyű desszertről vagy ünnepi étkezésről.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Búzaliszt
100 g Finom semolina (durum búzadara)
150 g Cukor
1 tk. Sütőpor
0.5 tk. Baking soda
200 ml Víz
100 ml Olaj
1 cs. Vaníliás cukor
1 ek. Citromlé
1 tk. Narancshéj (reszelt)
200 ml Cukorszirup

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a búzalisztet, a semolinát, a sütőport, a szódabikarbónát és a vaníliás cukrot egy nagy tálban.

    A semolina hozzáadása különleges textúrát ad a tésztának, így nem hagyhatjuk el, ha igazán puha és finom tésztát szeretnénk.

    2

    Egy másik tálban keverd össze a vizet, olajat, cukrot, citromlevet és reszelt narancshéjat. Add hozzá a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.

    Ha van narancslé is, nyugodtan használhatsz egy kis friss narancsot a citromlé helyett, hogy extra friss ízt kapj.

    3

    Öntsd a tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, és simítsd el a tetejét. Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 30-35 percig, amíg a teteje aranybarna lesz és egy tűt beleszúrva tisztán jön ki.

    A sütési idő változhat a sütőd típusától függően, ezért érdemes figyelni, hogy ne süsd túl.

    4

    Miközben a tészta sül, készítsd el a cukorszirupot: egy kis lábasban forrald fel a vizet és a cukrot, majd főzd 5-7 percig, amíg szirup sűrűségű nem lesz.

    A szirupnak nem kell túl sűrűnek lennie, mivel a sütemény magába szívja majd, így egy kicsit hígabb legyen.

    5

    Amikor a tészta megsült, vedd ki a sütőből, és azonnal öntsd rá a cukorszirupot. Hagyd pihenni, hogy a szirup teljesen beszívódjon a süteménybe.

    A süteménynek teljesen megszívnia kell a szirupot, így még puhább és édesebb lesz. Ne hagyd ki ezt a lépést!

    6

    Tálald a süteményt szobahőmérsékleten vagy hűtve, és ízlés szerint díszítheted egy kevés reszelt narancshéjjal.

    A friss mentával is díszítheted, ha extra friss ízt szeretnél adni a süteménynek.