Forró ribizlis cider bögrében

Ribizlis cider

A cider eredete több száz évre nyúlik vissza, és eredetileg erjesztett almából készült. Az évek során számos változata elterjedt, köztük a gyümölcsökkel gazdagított fűszeres forró cider is. A ribizli különleges savanykás édességet ad ennek az italnak, amely kiváló választás a hideg hónapokban. Képzeld el, ahogy a ribizlis cider illata betölti a konyhát, miközben lassan melegszik a tűzhelyen. A fahéj és a szegfűszeg fűszeres aromája azonnal meghozza az ünnepi hangulatot. A tökéletes ribizlis cider titka a lassú főzés, amely lehetővé teszi, hogy az összes íz teljesen összeérjen. Ha intenzívebb ribizlis ízre vágysz, nyomkodd meg kissé a gyümölcsöt főzés közben, hogy még több aroma szabaduljon fel. Ez a melegítő ital ideális karácsonyi összejövetelekre vagy egy kellemes, otthon töltött estére.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 30 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1.5 l Almalé (100%-os, szűretlen)
0.5 l Ribizlilé (100%-os)
80 g Barnacukor
2 db Fahéjrúd
4 db Szegfűszeg
1 csipet Szerecsendió
5 ml Vanília kivonat
50 g Friss ribizli
20 ml Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsd az almalét és a ribizlilevet egy nagy fazékba, majd kezdd el közepes lángon melegíteni. Ne hagyd forrni, hogy az ízek finoman összeérjenek.

    Fontos, hogy ne forrald fel a levet, mert a forralás során az ízek megváltozhatnak és a vitaminok is elbomolhatnak.

    2

    Add hozzá a barnacukrot, és kevergesd, amíg teljesen feloldódik. Ez segít kiegyensúlyozni a ribizli enyhe savasságát.

    A barnacukor helyett használhatsz mézet vagy más természetes édesítőt is, ha egészségesebb alternatívát keresel. Keverd alaposan, hogy ne maradjon cukor a fazék alján.

    3

    Tedd bele a fahéjrudakat, a szegfűszeget és a szerecsendiót, hogy az ital gazdag, fűszeres aromát kapjon.

    A fűszereket teatojásba vagy gézzsákba is teheted, így könnyebb lesz eltávolítani őket a főzés végén. Ha nincs egész fahéjrudad, használhatsz őrölt fahéjat is, de óvatosan adagold, mert könnyen túlzásba lehet esni.

    4

    Adj hozzá egy kevés vanília kivonatot és a citromlevet, hogy frissítő és kiegyensúlyozott ízt érj el.

    A citromlé segít kiemelni a többi ízt, de ne vidd túlzásba, mert elnyomhatja az édesebb jegyeket. A vanília kivonatot helyettesítheted vaníliás cukorral is.

    5

    Szórd bele a friss ribizlit, majd hagyd lassan főni 20-25 percig, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.

    Ha nincs friss ribizlid, használhatsz fagyasztottat is. A főzési időt nem kell módosítani. A ribizli szemeket villával kissé nyomkodd meg, hogy még több íz szabaduljon fel.

    6

    Szűrd le az italt, hogy eltávolítsd a fűszereket és a ribizliszemeket. Használj finom szűrőt vagy gézdarabot.

    A szűrés során figyelj, hogy a fűszerek és a ribizli ne kerüljenek a kész italba. A gézdarabot több rétegben is használhatod a tökéletes tisztaság érdekében.

    7

    Tálald forrón bögrékben, egy kis fahéjrúddal vagy friss ribizlivel díszítve.

    A forró italt óvatosan töltsd ki, hogy ne égesd meg magad. A díszítés feldobja az ital megjelenését, és még finomabbá teszi az élményt.