Öntsd az almalét és a ribizlilevet egy nagy fazékba, majd kezdd el közepes lángon melegíteni. Ne hagyd forrni, hogy az ízek finoman összeérjenek.
Fontos, hogy ne forrald fel a levet, mert a forralás során az ízek megváltozhatnak és a vitaminok is elbomolhatnak.
Add hozzá a barnacukrot, és kevergesd, amíg teljesen feloldódik. Ez segít kiegyensúlyozni a ribizli enyhe savasságát.
A barnacukor helyett használhatsz mézet vagy más természetes édesítőt is, ha egészségesebb alternatívát keresel. Keverd alaposan, hogy ne maradjon cukor a fazék alján.
Tedd bele a fahéjrudakat, a szegfűszeget és a szerecsendiót, hogy az ital gazdag, fűszeres aromát kapjon.
A fűszereket teatojásba vagy gézzsákba is teheted, így könnyebb lesz eltávolítani őket a főzés végén. Ha nincs egész fahéjrudad, használhatsz őrölt fahéjat is, de óvatosan adagold, mert könnyen túlzásba lehet esni.
Adj hozzá egy kevés vanília kivonatot és a citromlevet, hogy frissítő és kiegyensúlyozott ízt érj el.
A citromlé segít kiemelni a többi ízt, de ne vidd túlzásba, mert elnyomhatja az édesebb jegyeket. A vanília kivonatot helyettesítheted vaníliás cukorral is.
Szórd bele a friss ribizlit, majd hagyd lassan főni 20-25 percig, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.
Ha nincs friss ribizlid, használhatsz fagyasztottat is. A főzési időt nem kell módosítani. A ribizli szemeket villával kissé nyomkodd meg, hogy még több íz szabaduljon fel.
Szűrd le az italt, hogy eltávolítsd a fűszereket és a ribizliszemeket. Használj finom szűrőt vagy gézdarabot.
A szűrés során figyelj, hogy a fűszerek és a ribizli ne kerüljenek a kész italba. A gézdarabot több rétegben is használhatod a tökéletes tisztaság érdekében.
Tálald forrón bögrékben, egy kis fahéjrúddal vagy friss ribizlivel díszítve.
A forró italt óvatosan töltsd ki, hogy ne égesd meg magad. A díszítés feldobja az ital megjelenését, és még finomabbá teszi az élményt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.