BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0) ▼
Ăntsd az almalĂ©t Ă©s a ribizlilevet egy nagy fazĂ©kba, majd kezdd el közepes lĂĄngon melegĂteni. Ne hagyd forrni, hogy az Ăzek finoman összeĂ©rjenek.
Fontos, hogy ne forrald fel a levet, mert a forralĂĄs sorĂĄn az Ăzek megvĂĄltozhatnak Ă©s a vitaminok is elbomolhatnak.
Add hozzĂĄ a barnacukrot, Ă©s kevergesd, amĂg teljesen feloldĂłdik. Ez segĂt kiegyensĂșlyozni a ribizli enyhe savassĂĄgĂĄt.
A barnacukor helyett hasznĂĄlhatsz mĂ©zet vagy mĂĄs termĂ©szetes Ă©desĂtĆt is, ha egĂ©szsĂ©gesebb alternatĂvĂĄt keresel. Keverd alaposan, hogy ne maradjon cukor a fazĂ©k aljĂĄn.
Tedd bele a fahéjrudakat, a szegfƱszeget és a szerecsendiót, hogy az ital gazdag, fƱszeres aromåt kapjon.
A fƱszereket teatojĂĄsba vagy gĂ©zzsĂĄkba is teheted, Ăgy könnyebb lesz eltĂĄvolĂtani Ćket a fĆzĂ©s vĂ©gĂ©n. Ha nincs egĂ©sz fahĂ©jrudad, hasznĂĄlhatsz Ćrölt fahĂ©jat is, de Ăłvatosan adagold, mert könnyen tĂșlzĂĄsba lehet esni.
Adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vanĂlia kivonatot Ă©s a citromlevet, hogy frissĂtĆ Ă©s kiegyensĂșlyozott Ăzt Ă©rj el.
A citromlĂ© segĂt kiemelni a többi Ăzt, de ne vidd tĂșlzĂĄsba, mert elnyomhatja az Ă©desebb jegyeket. A vanĂlia kivonatot helyettesĂtheted vanĂliĂĄs cukorral is.
SzĂłrd bele a friss ribizlit, majd hagyd lassan fĆni 20-25 percig, hogy az Ăzek tökĂ©letesen összeĂ©rjenek.
Ha nincs friss ribizlid, hasznĂĄlhatsz fagyasztottat is. A fĆzĂ©si idĆt nem kell mĂłdosĂtani. A ribizli szemeket villĂĄval kissĂ© nyomkodd meg, hogy mĂ©g több Ăz szabaduljon fel.
SzƱrd le az italt, hogy eltĂĄvolĂtsd a fƱszereket Ă©s a ribizliszemeket. HasznĂĄlj finom szƱrĆt vagy gĂ©zdarabot.
A szƱrĂ©s sorĂĄn figyelj, hogy a fƱszerek Ă©s a ribizli ne kerĂŒljenek a kĂ©sz italba. A gĂ©zdarabot több rĂ©tegben is hasznĂĄlhatod a tökĂ©letes tisztasĂĄg Ă©rdekĂ©ben.
TĂĄlald forrĂłn bögrĂ©kben, egy kis fahĂ©jrĂșddal vagy friss ribizlivel dĂszĂtve.
A forrĂł italt Ăłvatosan töltsd ki, hogy ne Ă©gesd meg magad. A dĂszĂtĂ©s feldobja az ital megjelenĂ©sĂ©t, Ă©s mĂ©g finomabbĂĄ teszi az Ă©lmĂ©nyt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.