Risengrød vegán változatban, kókusztejjel és fahéjjal tálalva

Risengrød vegán változatban

A risengrød egy hagyományos dán étel, amelyet gyakran fogyasztanak reggelire vagy ebédre. Az alap recept a főtt rizs, amelyet tejjel és cukorral főznek. A vegán változatban a kókusztej helyettesíti a tejet, így egy gazdag, krémes állagot biztosít. A fahéj és a vaníliás cukor az ételt még különlegesebbé teszi, miközben a rizs gazdag ízét kiemeli. Ez az étel tökéletes választás egy könnyed, tápláló reggelihez, amit gyorsan és könnyen elkészíthetsz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
400 ml Kókusztej
400 ml Víz
2 ek. Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
1 csipet Cinnamon

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le hideg vízben. Egy közepes méretű lábasban add hozzá a vizet és a kókusztejet, majd hozd forrásba.

    A rizs leöblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat és segít, hogy a rizs ne legyen ragacsos.

    2

    Miután felforrt, add hozzá a rizst és a csipet sót. Csökkentsd a hőfokot alacsonyra, és főzd 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul és a folyadék felszívódik.

    A rizs sűrűségét attól függően állíthatod be, hogy mennyire folyós vagy sűrű rizsgrötöt szeretnél.

    3

    Add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd alaposan keverd össze.

    Ha édesebb ízt szeretnél, használhatsz több cukrot vagy más édesítőszert, mint agávé szirup vagy juharszirup.

    4

    Főzd még 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek, majd vedd le a tűzről.

    Ne hagyd túl sokáig főzni, mert a rizs túl puha és túlságosan összegyúródhat.

    5

    Tálald a kész rizst melegen, szórj rá egy csipetnyi fahéjat, és ízlés szerint extra édesítőt is adhatunk hozzá.

    A fahéj egy klasszikus kiegészítő, de próbálkozhatsz más fűszerekkel, mint például szerecsendióval vagy kardamommal.