A rizst öblítsd le hideg vízben. Egy közepes méretű lábasban add hozzá a vizet és a kókusztejet, majd hozd forrásba.
A rizs leöblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat és segít, hogy a rizs ne legyen ragacsos.
Miután felforrt, add hozzá a rizst és a csipet sót. Csökkentsd a hőfokot alacsonyra, és főzd 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul és a folyadék felszívódik.
A rizs sűrűségét attól függően állíthatod be, hogy mennyire folyós vagy sűrű rizsgrötöt szeretnél.
Add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd alaposan keverd össze.
Ha édesebb ízt szeretnél, használhatsz több cukrot vagy más édesítőszert, mint agávé szirup vagy juharszirup.
Főzd még 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek, majd vedd le a tűzről.
Ne hagyd túl sokáig főzni, mert a rizs túl puha és túlságosan összegyúródhat.
Tálald a kész rizst melegen, szórj rá egy csipetnyi fahéjat, és ízlés szerint extra édesítőt is adhatunk hozzá.
A fahéj egy klasszikus kiegészítő, de próbálkozhatsz más fűszerekkel, mint például szerecsendióval vagy kardamommal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.