Roast capon with truffle butter served with roasted vegetables.

Roast capon with truffle butter

A sült kappan truffle vajjal egy különleges fogás, amelyet gyakran szolgálnak fel ünnepi vacsorákon vagy elegáns eseményeken. A kappan húsa szaftos és telt ízű, amelyet a truffle vaj gazdagsága emel ki igazán. Ez a recept a francia gasztronómia kifinomultságát idézi, ahol a minőségi alapanyagok és az egyszerű technikák tökéletes harmóniában állnak. A sült zöldségek és az ízletes szaft kiváló kiegészítői a fogásnak, amely garantáltan lenyűgözi a vendégeket.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 db Capon
100 g Truffle butter
3 gerezd Garlic
3 ág Fresh thyme
1 db Lemon
2 ek. Olive oil
2 tk. Salt
1 tk. Black pepper
3 db Carrots
2 szál Celery
2 db Onions
300 ml Chicken stock

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Tisztítsd meg a kappant, és töröld szárazra papírtörlővel.

    Győződj meg róla, hogy a kappan teljesen ki van tisztítva, beleértve a belső szerveket is.

    2

    Dörzsöld be a kappant olívaolajjal, majd sóval és borssal. A bőre alá óvatosan csúsztass be truffle vajat, egyenletesen elosztva.

    A truffle vajat hagyd szobahőmérsékleten kicsit megpuhulni, így könnyebb lesz a bőre alá juttatni. Vigyázz, hogy ne szakítsd át a bőrt!

    3

    A citromot vágd félbe, és a fokhagymagerezdekkel és friss kakukkfűvel együtt helyezd a kappan belsejébe.

    A citrom, fokhagyma és kakukkfű kellemes aromát ad a húsnak sütés közben.

    4

    Helyezd a durvára vágott sárgarépát, zellert és hagymát egy sütőtál aljára. Öntsd rá a csirkealaplevet.

    A zöldségek nemcsak ízt adnak, hanem megakadályozzák, hogy a kappan közvetlenül a tál aljához érjen, így egyenletesebben sül.

    5

    Helyezd a kappant a zöldségekre, és süsd 1,5-2 órán keresztül, amíg a belső hőmérséklete eléri a 74°C-ot. Időnként locsold meg a sütőtál alján lévő szafttal.

    A sütési idő függ a kappan méretétől. A comboknál szúrd meg, ha tiszta lé folyik ki, akkor átsült. Ha túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.

    6

    Vedd ki a kappant a sütőből, és hagyd pihenni 15 percig, mielőtt felszeleteled.

    A pihentetés alatt a húsrostok ellazulnak, így a hús szaftosabb marad.

    7

    Szűrd le a sütőtál alján maradt szaftot, és tálald mártásként a szeletelt hús mellé. Tálald a sült zöldségekkel.

    A szaftot forrald fel egy serpenyőben, és sűrítsd be egy kis keményítővel, ha sűrűbb mártást szeretnél.