Rogan Josh pran pasztával, fűszeres szószban tálalva

Rogan Josh pran pasztával

A Rogan Josh pran pasztával egy újabb változata a klasszikus rogan josh ételnek, amelyben a tenger gyümölcsei és a fűszeres joghurtos szósz találkozik. Ez az étel tökéletes választás azok számára, akik valami különleges és ínycsiklandó ételt keresnek. A fűszeres, krémes szósz gazdag és ízes, míg a rákok és más tenger gyümölcsei gyorsan átvonulnak a szószban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Prawn (rák)
2 db Hagyma
4 clove Fokhagyma
2 cm Gyömbér
2 ek. Paradicsompüré
1 tk. Koriander por
1 tk. Kömény por
1 tk. Garam masala
1 tk. Paprika
1 db Fahéj rúd
2 db Babérlevél
100 ml Joghurt
2 ek. Olaj
1 tk.
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rákot tisztítsuk meg, ha szükséges, és pihentessük félretett vízben.

    A rákot nem szabad túl sokáig főzni, mert könnyen gumiszerűvé válhat.

    2

    A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát és a gyömbért pedig reszeljük le.

    A reszelt fokhagyma és gyömbér jobban elvegyül a fűszerkeverékekkel, és erősebb ízt ad.

    3

    Melegítsünk fel egy nagyobb lábast, adjuk hozzá az olajat, majd a hagymát, és pirítsuk meg, amíg aranybarna nem lesz.

    A hagyma pirítása fokozza az ízeket, ezért fontos, hogy szép barnára piruljon.

    4

    Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és pirítsuk őket is pár percig.

    A fokhagyma és gyömbér illata fokozza az étel aromáját, és segít abban, hogy a rák ízesebb legyen.

    5

    Ezután hozzáadjuk a fűszereket: koriandert, köményt, garam masalát, paprikát, fahéjat és a babérleveleket.

    A fűszerek mindegyikét rövid ideig pirítjuk, hogy jobban kihozzák az ízüket.

    6

    Add hozzá a rákokat és pirítsuk őket egy-két percig, hogy a rákok jól átsüljenek és magukba szívják a fűszereket.

    A rákokat nem szükséges túl sokáig főzni, mert gyorsan átsülnek.

    7

    Most adjuk hozzá a paradicsompürét, és keverjük el. Öntsük hozzá a vizet, és forraljuk fel.

    A paradicsompüré segít sűríteni a szószt, így gazdagabb lesz az étel íze.

    8

    Miután felforrt, csökkentsük a hőt, és hagyjuk főzni, amíg a rákok megpuhulnak. Ekkor adjuk hozzá a joghurtot és keverjük el.

    A joghurt segít a szósz krémesítésében, és enyhíti a fűszeres ízeket.

    9

    Főzzük még 10-15 percig, hogy a szósz besűrűsödjön, és a rákok teljesen megpuhuljanak.

    Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet, ha túl sűrű lenne a szósz.