Roston sĂŒlt csirkeszĂĄrnyak BBQ szĂłsszal tĂĄlalva

Roston sĂŒlt csirkeszĂĄrnyak BBQ szĂłsszal

A roston sĂŒlt csirkeszĂĄrnyak BBQ szĂłsszal az egyik legnĂ©pszerƱbb grillĂ©tel, amelyet gyakran kĂ©szĂ­tenek barĂĄti összejöveteleken vagy nyĂĄri kerti partik alkalmĂĄval. A csirkeszĂĄrnyak kĂ­vĂŒl ropogĂłsra sĂŒlnek, belĂŒl pedig szaftosak maradnak, mĂ­g a BBQ szĂłsz gazdag, fĂŒstös Ă­zt ad az Ă©telnek. Ahogy a csirkeszĂĄrnyak sĂŒlnek a grillen, a BBQ szĂłsz karamellizĂĄlĂłdik, Ă©s egy ragacsos, Ă­zletes rĂ©teget kĂ©pez, amely minden falatot ellenĂĄllhatatlannĂĄ tesz. A tökĂ©letes roston sĂŒlt csirkeszĂĄrny titka a megfelelƑ pĂĄc Ă©s a BBQ szĂłsz idƑzĂ­tett felvitele, amely garantĂĄlja a ropogĂłs, de szaftos vĂ©geredmĂ©nyt. Ez az Ă©tel ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs gyors vacsorĂĄkhoz, vagy ha egy kiadĂłs Ă©s Ă­zletes fogĂĄssal szeretnĂ©d meglepni a vendĂ©geidet.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 kg Csirkeszárny
⭕ 200 ml BBQ szósz
⭕ 1 tk. Fokhagyma por
⭕ 1 tk. Paprika
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 ek. MĂ©z

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkeszårnyakat mosd meg, majd töröld szårazra. Sózd, borsozd, és szórd meg fokhagyma porral és paprikåval.

    A szårazra törlés azért fontos, hogy a fƱszerek jobban megtapadjanak a szårnyakon.

    2

    Locsold meg az olívaolajjal, és keverd alaposan össze, hogy minden szårnyat egyenletesen bevonjon.

    Használj hƑálló olajat, mint a napraforgó vagy repceolaj, ha a grill nagyon forró.

    3

    MelegĂ­tsd elƑ a grillt közepes hƑmĂ©rsĂ©kletre. Helyezd a csirkeszĂĄrnyakat a rĂĄcsra, Ă©s sĂŒsd Ƒket 15-20 percig, idƑnkĂ©nt megforgatva, hogy minden oldaluk aranybarnĂĄra sĂŒljön.

    A grillt Ă©rdemes elƑolajozni, hogy a szĂĄrnyak ne ragadjanak le. Ha a szĂĄrnyak tĂșl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hƑfokot vagy helyezd Ƒket a grill kevĂ©sbĂ© forrĂł rĂ©szĂ©re.

    4

    Amikor a szĂĄrnyak majdnem elkĂ©szĂŒltek, kend meg Ƒket BBQ szĂłsszal, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 5 percig, hogy a szĂłsz karamellizĂĄlĂłdjon.

    A BBQ szĂłszt csak a sĂŒtĂ©s vĂ©ge felĂ© kend rĂĄ, mert a cukortartalma miatt könnyen megĂ©ghet.

    5

    A BBQ szĂłszba keverhetsz egy evƑkanĂĄl mĂ©zet, hogy mĂ©g Ă©desebb Ă©s ragacsosabb legyen.

    KiprĂłbĂĄlhatsz kĂŒlönbözƑ BBQ szĂłszokat, hogy megtalĂĄld a kedvencedet. A fĂŒstös Ă­zƱ szĂłszok kĂŒlönösen jĂłl illenek a grillezett szĂĄrnyakhoz.

    6

    TĂĄlalĂĄskor kĂ­nĂĄld friss zöldsĂ©gekkel vagy sĂŒlt krumplival.

    Kínålj mellé mårtogatóst is, példåul fokhagymås tejfölt vagy ranch szószt.