A csirkeszárnyakat mosd meg, majd töröld szárazra. Sózd, borsozd, és szórd meg fokhagyma porral és paprikával.
A szárazra törlés azért fontos, hogy a fűszerek jobban megtapadjanak a szárnyakon.
Locsold meg az olívaolajjal, és keverd alaposan össze, hogy minden szárnyat egyenletesen bevonjon.
Használj hőálló olajat, mint a napraforgó vagy repceolaj, ha a grill nagyon forró.
Melegítsd elő a grillt közepes hőmérsékletre. Helyezd a csirkeszárnyakat a rácsra, és süsd őket 15-20 percig, időnként megforgatva, hogy minden oldaluk aranybarnára süljön.
A grillt érdemes előolajozni, hogy a szárnyak ne ragadjanak le. Ha a szárnyak túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hőfokot vagy helyezd őket a grill kevésbé forró részére.
Amikor a szárnyak majdnem elkészültek, kend meg őket BBQ szósszal, és süsd további 5 percig, hogy a szósz karamellizálódjon.
A BBQ szószt csak a sütés vége felé kend rá, mert a cukortartalma miatt könnyen megéghet.
A BBQ szószba keverhetsz egy evőkanál mézet, hogy még édesebb és ragacsosabb legyen.
Kipróbálhatsz különböző BBQ szószokat, hogy megtaláld a kedvencedet. A füstös ízű szószok különösen jól illenek a grillezett szárnyakhoz.
Tálaláskor kínáld friss zöldségekkel vagy sült krumplival.
Kínálj mellé mártogatóst is, például fokhagymás tejfölt vagy ranch szószt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.