A marhahúst tisztítsd meg, és vágd egyenlő szeletekre. Sózd és borsozd mindkét oldalát.
A hús egyenletes vastagsága biztosítja, hogy egyenletesen süljön meg.
Egy grillserpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd helyezd bele a marhahús szeleteket.
A serpenyő legyen nagyon forró, mielőtt a húst beleteszed, így szép kérget kap.
Süsd a húst közepes lángon oldalanként 3-4 percig, attól függően, hogy milyen átsütöttséget szeretnél (medium-rare vagy medium).
Használj húshőmérőt az ideális átsütöttség eléréséhez. Medium-rare: 52-54°C, Medium: 55-60°C.
Adj hozzá a serpenyőbe a vajat, a zúzott fokhagymát és a rozmaringot. Locsold meg a húst a serpenyőben lévő szafttal sütés közben.
A vaj és a fokhagyma ízesítik a húst, a rozmaring pedig aromát ad.
A húst vedd ki a serpenyőből, és hagyd pihenni 5 percig, hogy a levek visszaoszoljanak a húsban.
A pihentetés elengedhetetlen, hogy a hús szaftos maradjon.
Tálald a roston sült marhahúst friss salátával, sült zöldségekkel vagy burgonyapürével.
A hús mellé kínálhatsz mártásokat is, például borsmártást, gombamártást vagy fokhagymás aiolit.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.