Roston sült marhahús zöldségekkel tálalva

Roston sült marhahús

A roston sült marhahús az egyik legkedveltebb klasszikus étel, amely elegáns és ízletes választás különleges alkalmakra vagy hétköznapi vacsorára. Az étel egyszerűsége ellenére a megfelelő technikák alkalmazásával kiváló ízélményt nyújt. A rozmaring és a vaj gazdag ízt ad a húsnak, miközben a roston sütés megőrzi a hús természetes szaftosságát. Tálald ezt az ételt sült zöldségekkel vagy egy könnyű salátával, hogy mindenki számára emlékezetes legyen az étkezés.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Marhahús (pl. hátszín vagy bélszín)
30 ml Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
2 ág Rozmaring
1 tk.
0.5 tk. Bors
20 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst tisztítsd meg, és vágd egyenlő szeletekre. Sózd és borsozd mindkét oldalát.

    A hús egyenletes vastagsága biztosítja, hogy egyenletesen süljön meg.

    2

    Egy grillserpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd helyezd bele a marhahús szeleteket.

    A serpenyő legyen nagyon forró, mielőtt a húst beleteszed, így szép kérget kap.

    3

    Süsd a húst közepes lángon oldalanként 3-4 percig, attól függően, hogy milyen átsütöttséget szeretnél (medium-rare vagy medium).

    Használj húshőmérőt az ideális átsütöttség eléréséhez. Medium-rare: 52-54°C, Medium: 55-60°C.

    4

    Adj hozzá a serpenyőbe a vajat, a zúzott fokhagymát és a rozmaringot. Locsold meg a húst a serpenyőben lévő szafttal sütés közben.

    A vaj és a fokhagyma ízesítik a húst, a rozmaring pedig aromát ad.

    5

    A húst vedd ki a serpenyőből, és hagyd pihenni 5 percig, hogy a levek visszaoszoljanak a húsban.

    A pihentetés elengedhetetlen, hogy a hús szaftos maradjon.

    6

    Tálald a roston sült marhahúst friss salátával, sült zöldségekkel vagy burgonyapürével.

    A hús mellé kínálhatsz mártásokat is, például borsmártást, gombamártást vagy fokhagymás aiolit.