Roti Jala marhahúsos rendanggal, friss korianderrel díszítve

Roti Jala marhahúsos rendanggal

A Roti Jala egy hagyományos maláj étel, amelyet gyakran készítenek ünnepi alkalmakra. A rendang egy gazdag, fűszeres marhahúsos étel, amelyet lassú tűzön főznek, így az ízek tökéletesen összeérnek. A Roti Jala egyedi tésztaformája, amelyet egyszerűen formálhatunk, különleges élményt ad a tálalás során. Ez a kombináció egy igazi maláj klasszikust alkot, amely a fűszeres hús és a finom tészta tökéletes egyensúlyát adja.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Marhahús (darálva)
1 csésze Liszt
1 csésze Tej
2 db Tojás
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Curry por
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors
1 csésze Víz
2 ág Friss koriander
1 adag Roti Jala tésztához szükséges hozzávalók (liszt, víz, tojás)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált marhahúst egy serpenyőben melegítsd fel olívaolajjal, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 5-7 percig, amíg üvegesednek.

    A hagyma és fokhagyma pirítása kiemeli az ízeket, így még gazdagabbá teszi a tölteléket.

    2

    Add hozzá a curry port, köményt, sót és borsot, majd keverd jól össze. Főzd 5-7 percig, hogy a fűszerek átjárják a húst.

    A curry és kömény intenzívebbé teszi az ételt, próbáld meg kóstolni, hogy tetszik-e az íz.

    3

    Öntsd hozzá a vizet és a friss koriandert, majd főzd további 5 percig, hogy a hús jól átvegye a fűszerek ízét.

    A koriander friss íze segít kiegyensúlyozni a fűszeres hús gazdagságát.

    4

    A Roti Jala tésztát készítsd el: A lisztet, tojásokat, vizet és sót egy tálban keverd össze. A tészta állagának kell lenni elég hígnak ahhoz, hogy könnyedén csurogjon a tésztanyomó eszközből.

    A tészta akkor jó, ha olyan állaga van, mint a palacsintatésztának.

    5

    Egy Roti Jala formát használj, vagy egy szűrőt, amelyen keresztül a tésztát egyenletesen csurgathatod a serpenyőbe. Alakíts belőle egy hálós formát.

    Ha nem találsz formát, használhatsz egy kicsit szélesebb lyukú szűrőt is.

    6

    A Roti Jala-t óvatosan tedd a serpenyőbe, és süsd mindkét oldalát 2-3 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Ne süsd túl, mert akkor könnyen kemény lesz, ha túl sokáig hagyod a tűzön.

    7

    Amikor a Roti Jala elkészült, tálald a marhahúsos rendanggal. A tálaláshoz egy kis friss korianderrel díszítsd.

    A koriander friss zöld íze remekül illik a fűszeres hús és a puha tészta kombinációjához.