A graviera sajtot vágd 1–1,5 cm vastagságú szeletekre. Fontos, hogy a szeletek ne legyenek túl vékonyak, különben sütés közben könnyen megolvadnak és szétfolynak.
A hidegen tartott sajt könnyebben szeletelhető – használd frissen a hűtőből kivéve.
A szeleteket forgasd meg lisztben úgy, hogy minden oldalukat egyenletesen bevonja. Ez segít aranybarna kéreg képződésében és meggátolja, hogy a sajt kiszivárogjon.
A felesleges lisztet rázd le, hogy ne égjen meg az olajban.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Süsd a lisztezett sajtszeleteket oldalanként 2-3 percig, amíg szép aranybarnára pirulnak.
A graviera jól bírja a hőt, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl forró az olaj – különben gyorsan megéghet.
A kész sajtot szedd ki konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon. Frissen facsart citromlével meglocsolva azonnal tálald melegen.
A tálalást azonnal végezd, mert a sajt melegen a legélvezetesebb – kívül ropogós, belül olvadt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.