Saganaki halloumi sajttal, ropogósra sült sajtszeletek citrommal és oregánóval tálalva

Saganaki halloumi sajttal

A Saganaki, mint étel, a görög konyha egyik klasszikus előételévé vált. A halloumi sajt a sütés során egyedülálló textúrát kap: kívül ropogós, belül pedig lágy és szaftos marad. Ezt a finom ételt gyakran citrommal tálalják, mivel a savanykás citrus frissíti és kiegyensúlyozza a sajt gazdag ízét. Az étel neve a görög \'Saganaki\' edényre utal, amelyet hagyományosan a sajt sütésére használnak. A Saganaki az egyik legnépszerűbb étel a görög tavernákban, és tökéletes választás egy gyors és ínycsiklandó snackhez vagy előételhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 8 perc
Teljes 18 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Halloumi sajt
2 ek. Olívaolaj
1 db Citrom
50 g Liszt
1 tk.
1 csipet Frissen őrölt bors
1 tk. Oregano

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halloumi sajtot szeleteld fel kb. 1 cm vastagságú szeletekre. Szárítsd meg papírtörlővel, hogy eltávolítsd a felesleges nedvességet.

    A sajt jól süthető, ha jól leitatod róla a felesleges nedvességet, hogy szép kérget kapjon.

    2

    A lisztet, sót és oregano-t keverd össze egy tálban. Hempergesd bele a halloumi szeleteket a lisztes keverékbe, hogy minden oldalát jól bevonja.

    A liszt segít abban, hogy a sajt szép aranybarna kérget kapjon sütés közben. Ne hagyj ki egy szeletet sem!

    3

    A serpenyőt melegítsd fel közepes hőmérsékletre, majd öntsd bele az olívaolajat. Amikor az olaj felmelegedett, tedd bele a sajtot, és süsd mindkét oldalát aranybarnára, körülbelül 2-3 percig mindkét oldalon.

    Ügyelj arra, hogy ne süsd túl a sajtot, mert akkor kemény és gumiszerű lehet. A sajt kívül ropogós, belül lágy legyen!

    4

    Amikor a sajt szépen megpirult, vedd ki a serpenyőből, és tedd egy tányérra. Frissen facsard rá a citrom levét, és szórd meg frissen őrölt borssal.

    A citrom frissítő íze tökéletesen kiegészíti a halloumi sós, enyhén édes ízét.

    5

    Tálald az elkészült saganakit azonnal, friss, ropogós kenyérrel, vagy salátával. Ha szeretnéd, szórhatsz még egy kis oregánót a tetejére.

    Ha egy kis extra frissességre vágysz, egy kevés olívaolajjal meglocsolhatod tálalás előtt.