A halloumi sajtot szeleteld fel kb. 1 cm vastagságú szeletekre. Szárítsd meg papírtörlővel, hogy eltávolítsd a felesleges nedvességet.
A sajt jól süthető, ha jól leitatod róla a felesleges nedvességet, hogy szép kérget kapjon.
A lisztet, sót és oregano-t keverd össze egy tálban. Hempergesd bele a halloumi szeleteket a lisztes keverékbe, hogy minden oldalát jól bevonja.
A liszt segít abban, hogy a sajt szép aranybarna kérget kapjon sütés közben. Ne hagyj ki egy szeletet sem!
A serpenyőt melegítsd fel közepes hőmérsékletre, majd öntsd bele az olívaolajat. Amikor az olaj felmelegedett, tedd bele a sajtot, és süsd mindkét oldalát aranybarnára, körülbelül 2-3 percig mindkét oldalon.
Ügyelj arra, hogy ne süsd túl a sajtot, mert akkor kemény és gumiszerű lehet. A sajt kívül ropogós, belül lágy legyen!
Amikor a sajt szépen megpirult, vedd ki a serpenyőből, és tedd egy tányérra. Frissen facsard rá a citrom levét, és szórd meg frissen őrölt borssal.
A citrom frissítő íze tökéletesen kiegészíti a halloumi sós, enyhén édes ízét.
Tálald az elkészült saganakit azonnal, friss, ropogós kenyérrel, vagy salátával. Ha szeretnéd, szórhatsz még egy kis oregánót a tetejére.
Ha egy kis extra frissességre vágysz, egy kevés olívaolajjal meglocsolhatod tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.