A sajit alaposan tisztítsd meg, ha szükséges, vágd kisebb darabokra. Sózd és borsozd meg a halat.
A halat érdemes frissen vásárolni, hogy a hús puha és ízletes legyen.
A fokhagymát vágd apróra, a citromokat facsard ki, hogy friss citromlevet kapj.
Ha intenzívebb citromos ízt szeretnél, használhatsz citromhéjat is.
Egy serpenyőben hevíts olajat, majd add hozzá a fokhagymát. Pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.
A fokhagyma pirítása segít kiemelni az ízeket.
Tedd a halat a serpenyőbe, és pirítsd minden oldalát 5-6 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
Ha a halat túl magas hőmérsékleten sütöd, a hús kiszáradhat, ezért alacsonyabb hőfokon is süsd.
Amikor a hal szép pirosra sült, öntsd rá a friss citromlevet, majd szórd meg köménnyel és paprikával.
A citromlé frissít és ízesíti a halat, miközben egyensúlyozza a fűszerek gazdag ízét.
A halat további 5 percig főzd alacsony hőmérsékleten, hogy a fűszerek és a citromlé jól összeérjenek.
Ha szeretnéd, egy kis vizet is adhatunk a serpenyőbe, hogy a hal ne száradjon ki.
Tálald a sajit friss korianderrel díszítve, és frissen tálald.
A koriander friss íze csodálatosan kiegészíti a hal fűszerességét és citromosságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.