Saji citromlével, friss korianderrel tálalva

Saji citromlével

A saji citromlével egy különleges étel, amely egyszerre frissítő és ínycsiklandó. A hal egyszerű elkészítése és a citromos, fűszeres íz kombinációja igazi különlegességgé teszi. Az étel különösen népszerű a tengerparti régiókban, ahol a friss hal könnyen hozzáférhető. A citromos fűszeresség egyensúlyozza a hal sós ízét, így egy igazán finom étkezést kínál.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Saji (hal)
2 db Citrom
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Kömény
1 tk. Paprika
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sajit alaposan tisztítsd meg, ha szükséges, vágd kisebb darabokra. Sózd és borsozd meg a halat.

    A halat érdemes frissen vásárolni, hogy a hús puha és ízletes legyen.

    2

    A fokhagymát vágd apróra, a citromokat facsard ki, hogy friss citromlevet kapj.

    Ha intenzívebb citromos ízt szeretnél, használhatsz citromhéjat is.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olajat, majd add hozzá a fokhagymát. Pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.

    A fokhagyma pirítása segít kiemelni az ízeket.

    4

    Tedd a halat a serpenyőbe, és pirítsd minden oldalát 5-6 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

    Ha a halat túl magas hőmérsékleten sütöd, a hús kiszáradhat, ezért alacsonyabb hőfokon is süsd.

    5

    Amikor a hal szép pirosra sült, öntsd rá a friss citromlevet, majd szórd meg köménnyel és paprikával.

    A citromlé frissít és ízesíti a halat, miközben egyensúlyozza a fűszerek gazdag ízét.

    6

    A halat további 5 percig főzd alacsony hőmérsékleten, hogy a fűszerek és a citromlé jól összeérjenek.

    Ha szeretnéd, egy kis vizet is adhatunk a serpenyőbe, hogy a hal ne száradjon ki.

    7

    Tálald a sajit friss korianderrel díszítve, és frissen tálald.

    A koriander friss íze csodálatosan kiegészíti a hal fűszerességét és citromosságát.