Saji marhahússal, friss korianderrel tálalva

Saji marhahússal

A Saji marhahússal egy tradicionális indiai étel, amely fűszeres marhahússal és friss korianderrel készül. Az étel eredete az indiai konyhához vezethető vissza, ahol az ízek és a fűszerek egyedülálló kombinációja jellemzi. Az étel nemcsak ízletes, hanem tápláló is, és tökéletes választás a hétvégi vacsorákhoz vagy különleges alkalmakkor.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (felkockázva)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 ág Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Paprika
1 tk. Cumin (kömény)
2 db Paradicsom
1 db Zöld chili
300 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst tisztítsd meg, majd vágd fel egyenletes kockákra.

    A hús legyen friss és jól szeletelhető, hogy a főzés során egyenletesen átsüljön.

    2

    A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, majd egy serpenyőben hevíts olívaolajat.

    A hagyma pirítása adja az étel alapízt, így pirítsd enyhén karamellizálódásig.

    3

    Add hozzá a fokhagymát és a marhahúst a serpenyőhöz, és pirítsd meg, amíg a hús minden oldala szép barna színt kap.

    Ha a hús lepirul, ne keverd túl, hogy ne veszítsen ízéből.

    4

    A paradicsomokat hámozd meg és vágd fel, majd add hozzá a húsos keverékhez.

    A paradicsom savassága segít a hús szaftosságának megőrzésében.

    5

    Adj hozzá sót, borsot, paprikát, köményt és zöld chilipaprikát. Keverd jól össze.

    A fűszerek arányát a saját ízlésed szerint módosíthatod.

    6

    Öntsd hozzá a vizet, és főzd lassú tűzön 30-40 percig, amíg a hús megpuhul és a fűszerek jól összeérnek.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a hús teljesen megpuhuljon.

    7

    Amikor a hús elkészült, szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.

    A koriander frissessége kiemeli az étel ízét, így ne hagyd ki!