Saji marhahĂșssal, friss korianderrel tĂĄlalva

Saji marhahĂșssal

A Saji marhahĂșssal egy tradicionĂĄlis indiai Ă©tel, amely fƱszeres marhahĂșssal Ă©s friss korianderrel kĂ©szĂŒl. Az Ă©tel eredete az indiai konyhĂĄhoz vezethetƑ vissza, ahol az Ă­zek Ă©s a fƱszerek egyedĂŒlĂĄllĂł kombinĂĄciĂłja jellemzi. Az Ă©tel nemcsak Ă­zletes, hanem tĂĄplĂĄlĂł is, Ă©s tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs a hĂ©tvĂ©gi vacsorĂĄkhoz vagy kĂŒlönleges alkalmakkor.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g MarhahĂșs (felkockĂĄzva)
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ág Friss koriander
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 tk. Paprika
⭕ 1 tk. Cumin (kömĂ©ny)
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 1 db Zöld chili
⭕ 300 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst tisztĂ­tsd meg, majd vĂĄgd fel egyenletes kockĂĄkra.

    A hĂșs legyen friss Ă©s jĂłl szeletelhetƑ, hogy a fƑzĂ©s sorĂĄn egyenletesen ĂĄtsĂŒljön.

    2

    A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂ­tsd fel, majd egy serpenyƑben hevĂ­ts olĂ­vaolajat.

    A hagyma pirítåsa adja az étel alapízt, így pirítsd enyhén karamellizålódåsig.

    3

    Add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt Ă©s a marhahĂșst a serpenyƑhöz, Ă©s pirĂ­tsd meg, amĂ­g a hĂșs minden oldala szĂ©p barna szĂ­nt kap.

    Ha a hĂșs lepirul, ne keverd tĂșl, hogy ne veszĂ­tsen Ă­zĂ©bƑl.

    4

    A paradicsomokat hĂĄmozd meg Ă©s vĂĄgd fel, majd add hozzĂĄ a hĂșsos keverĂ©khez.

    A paradicsom savassĂĄga segĂ­t a hĂșs szaftossĂĄgĂĄnak megƑrzĂ©sĂ©ben.

    5

    Adj hozzå sót, borsot, paprikåt, köményt és zöld chilipaprikåt. Keverd jól össze.

    A fƱszerek arånyåt a sajåt ízlésed szerint módosíthatod.

    6

    Öntsd hozzĂĄ a vizet, Ă©s fƑzd lassĂș tƱzön 30-40 percig, amĂ­g a hĂșs megpuhul Ă©s a fƱszerek jĂłl összeĂ©rnek.

    Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ egy kis vizet, hogy a hĂșs teljesen megpuhuljon.

    7

    Amikor a hĂșs elkĂ©szĂŒlt, szĂłrd meg friss korianderrel, Ă©s tĂĄlald melegen.

    A koriander frissessége kiemeli az étel ízét, így ne hagyd ki!