Şakşuka padlizsánnal, fűszeres zöldségekkel tálalva

Şakşuka padlizsánnal

A Şakşuka egy hagyományos török étel, amely padlizsánt, paradicsomot és egy kis fűszert tartalmaz. Az étel egy egyszerű, de ínycsiklandó kombinációja a zöldségeknek és fűszereknek, amely a mediterrán konyha egyik alapdarabja. A padlizsán szaftos, míg a paradicsomos szósz gazdag ízvilágot ad, és a fűszerek különleges karaktert kölcsönöznek neki. Ez az étel nagyszerű választás minden étkezéshez, és tökéletesen illik egy könnyed vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
4 db Paradicsom
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors
1 csipet Cukor
1 tk. Pirospaprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat hámozd meg, vágd félbevagy karikákra, majd egy serpenyőben az olívaolajon süsd meg őket mindkét oldalon, amíg aranybarna nem lesz.

    A padlizsán sütése előtt egy kicsit sózhatod, hogy a felesleges nedvességet eltávolítsd.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd egy másik serpenyőben az olívaolajon üvegesre pirítjuk.

    A hagyma pirítása során ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    3

    A paradicsomokat kockázd fel, és add hozzá a hagymás-paprikás keverékhez. Fűszerezd sóval, borssal és pirospaprikával. Főzd 10 percig, hogy a paradicsom szétpuhuljon.

    Ha a paradicsom savanykás, egy csipet cukorral kiegyensúlyozhatod az ízét.

    4

    Miután a padlizsán megsült, add hozzá a paradicsomos keveréket, és egy kicsit főzd össze.

    Ne főzd túl, hogy a padlizsán megőrizze a textúráját és ne legyen túlságosan pépes.

    5

    Tálalás előtt hagyd egy kicsit hűlni, majd frissen fogyaszd.

    A Şakşuka hidegen is nagyon finom, így akár előre is elkészíthető.