Şakşuka paprikával tálalva, friss korianderrel

Şakşuka paprikával

A Şakşuka egy tradicionális mediterrán étel, amely különböző változatokban elterjedt a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. A fő összetevők közé tartozik a padlizsán, a paprika és a paradicsom, amelyek gazdag, édes-savanykás ízeket adnak az ételnek. Az étel eredetileg reggelire szánt étel volt, de ma már bármikor fogyasztható, és rendkívül népszerű vegetáriánus étel. A paprikák csípős és édes íze a zöldségekkel együtt egy különleges kombinációt alkot, amely igazi ínycsiklandó élményt biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Padlizsán
2 db Piros paprika
1 db Cukkini
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
3 db Paradicsom
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Cumin (kömény)
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánt, a paprikákat és a cukkinit szeleteljük fel. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

    A padlizsánt érdemes kissé besózni és 10 percig pihentetni, hogy a felesleges nedvességet kiengedje.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsuk őket üvegesre.

    Ügyeljünk arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz!

    3

    Ezután adjuk hozzá a padlizsánt, paprikákat és cukkinit. Főzzük őket közepes lángon 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ne keverjük túl gyakran a zöldségeket, hogy ne veszítsenek el túl sok vizet!

    4

    A paradicsomokat hámozzuk meg, és vágjuk fel apróra. Adjuk hozzá a zöldségekhez és keverjük össze.

    Ha sűrűbb szószt szeretnénk, főzzük a paradicsomot tovább, hogy a leve elpárologjon.

    5

    Szórjuk meg a köménnyel, sóval és borssal, majd keverjük össze. Főzzük még 5-10 percig, amíg a szósz összeér.

    A kömény kiemeli a zöldségek ízét, így ne hagyjuk ki!

    6

    Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel és tálaljuk melegen.

    A koriander friss íze remekül kiegészíti a sült zöldségeket, így érdemes bőségesen használni.