A padlizsánt, a paprikákat és a cukkinit szeleteljük fel. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
A padlizsánt érdemes kissé besózni és 10 percig pihentetni, hogy a felesleges nedvességet kiengedje.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsuk őket üvegesre.
Ügyeljünk arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz!
Ezután adjuk hozzá a padlizsánt, paprikákat és cukkinit. Főzzük őket közepes lángon 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ne keverjük túl gyakran a zöldségeket, hogy ne veszítsenek el túl sok vizet!
A paradicsomokat hámozzuk meg, és vágjuk fel apróra. Adjuk hozzá a zöldségekhez és keverjük össze.
Ha sűrűbb szószt szeretnénk, főzzük a paradicsomot tovább, hogy a leve elpárologjon.
Szórjuk meg a köménnyel, sóval és borssal, majd keverjük össze. Főzzük még 5-10 percig, amíg a szósz összeér.
A kömény kiemeli a zöldségek ízét, így ne hagyjuk ki!
Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel és tálaljuk melegen.
A koriander friss íze remekül kiegészíti a sült zöldségeket, így érdemes bőségesen használni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.