Saltfish sült banánnal, tálalva zöldségekkel és korianderrel díszítve

Saltfish sült banánnal

A Saltfish sült banánnal egy tradicionális karibi étel, amely az édes és sós ízek egyedi kombinációját kínálja. A tőkehal és sült banán párosa sok kultúrában megtalálható, és a karibi konyhában a friss fűszerekkel és zöldségekkel készítik. Ez az étel gazdag ízekkel és textúrával rendelkezik, és tökéletes választás egy különleges étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Sózott tőkehal
4 db Sárga banán
2 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 db Zöld paprika
1 tk. Pirospaprika
1 tk.
1 csipet Bors
2 evőkanál Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sózott tőkehalat alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges sót, majd tedd egy lábasba, és főzd 15-20 percig, amíg megpuhul.

    A tőkehalat főzés előtt áztathatod 10-15 percig vízben, hogy enyhítsd a sós ízt.

    2

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, a zöld paprikát is szeleteld fel.

    A fokhagymát érdemes apróra vágni, hogy az íze jobban felszabaduljon a főzés során.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és zöld paprikát. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ne hagyd, hogy a zöldségek túlpiruljanak, mert akkor keserűvé válhatnak.

    4

    Add hozzá a pirospaprikát, sót és borsot a serpenyőhöz, és keverd össze alaposan.

    A pirospaprika ízesíti és szép színt ad az ételnek, de ügyelj rá, hogy ne használj túl sokat.

    5

    A megfőtt tőkehalat vedd ki a vízből, és szedd darabokra, majd add hozzá a serpenyőhöz a zöldségekhez. Keverd össze, és főzd 5-7 percig.

    A tőkehal ne főjön túl, hogy megőrizzük a szálas textúráját.

    6

    A sárga banánokat hámozd meg, majd vágd félbe, és süsd meg egy serpenyőben 5-7 percig, amíg szép barna színt kapnak.

    A banánokat érdemes egy kis olajjal megsütni, hogy még finomabbak legyenek.

    7

    Miután a banán megsült, tálald a tőkehalas-zöldséges keveréket a sült banánokkal. Díszítsd friss korianderrel.

    A koriander friss íze és zöld színe szépen kiemeli az étel gazdag ízét.