A borjúhús szeleteket enyhén klopfold ki, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. Minden szeletre helyezz egy-egy friss zsályalevelet, majd fedd be egy szelet prosciuttóval.
A prosciutto-t óvatosan nyomd a húshoz, hogy jól rátapadjon.
A húsokat egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és közepes lángon süsd meg mindkét oldalukat, amíg szépen megpirulnak, kb. 3-4 percig mindkét oldalon.
A túl magas hőmérséklet miatt könnyen túlsülhet a hús, ezért figyelj a hőmérsékletre.
Miután a húsok elkészültek, tedd őket egy tányérra, és tartsd melegen. A serpenyőben maradt levet öntsd fel fehérborral és citromlével.
A citromlé hozzáadásával friss, üde ízt adsz a mártásnak.
Forrald fel a fehérborral és citromlével kevert levet, majd add hozzá a vajat, és folyamatosan kevergetve hagyd, hogy a mártás besűrűsödjön.
A vaj ad egy sima, krémes textúrát a mártásnak, és gazdag ízt kölcsönöz az ételnek.
Amikor a mártás elkészült, öntsd a húsok tetejére, és tálald azonnal.
A mártást mindenképpen frissen készítsd el, hogy megtartsa a megfelelő textúrát és ízt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.