Saltimbocca citromos vajmártással, gazdag ízű borjúhús szelet, prosciuttóval és zsályával

Saltimbocca citromos vajmártással

A Saltimbocca egy klasszikus olasz étel, amelyet hagyományosan borjúhúsból, prosciuttóból és zsályából készítenek. Az étel eredetileg Róma környékéről származik, és gyorsan népszerűvé vált az olasz konyhában, mivel egyszerű, de ínycsiklandó. A citromos vajmártás hozzáadása modern változata, amely még gazdagabbá és frissítővé teszi az ételt. A Saltimbocca tökéletes választás egy elegáns vacsorához, de könnyedén elkészíthető otthon is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Borjúhús szeletek
8 levél Friss zsályalevél
4 szelet Prosciutto (olasz sonka)
100 ml Fehérbor
1 db Citrom
50 g Friss vaj
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A borjúhús szeleteket enyhén klopfold ki, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. Minden szeletre helyezz egy-egy friss zsályalevelet, majd fedd be egy szelet prosciuttóval.

    A prosciutto-t óvatosan nyomd a húshoz, hogy jól rátapadjon.

    2

    A húsokat egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és közepes lángon süsd meg mindkét oldalukat, amíg szépen megpirulnak, kb. 3-4 percig mindkét oldalon.

    A túl magas hőmérséklet miatt könnyen túlsülhet a hús, ezért figyelj a hőmérsékletre.

    3

    Miután a húsok elkészültek, tedd őket egy tányérra, és tartsd melegen. A serpenyőben maradt levet öntsd fel fehérborral és citromlével.

    A citromlé hozzáadásával friss, üde ízt adsz a mártásnak.

    4

    Forrald fel a fehérborral és citromlével kevert levet, majd add hozzá a vajat, és folyamatosan kevergetve hagyd, hogy a mártás besűrűsödjön.

    A vaj ad egy sima, krémes textúrát a mártásnak, és gazdag ízt kölcsönöz az ételnek.

    5

    Amikor a mártás elkészült, öntsd a húsok tetejére, és tálald azonnal.

    A mártást mindenképpen frissen készítsd el, hogy megtartsa a megfelelő textúrát és ízt.