A csirkemellet vágd félbe, és óvatosan klopfold ki egyenletes vastagságúra.
A csirkemellet vékonyabbra klopfolva könnyebben átsül, és még szaftosabb lesz.
Minden csirkemell szeletre helyezz egy-egy zsályalevelet, majd takard be a prosciuttóval.
A zsálya és a prosciutto kombinációja adja meg a saltimbocca étel jellegzetes ízét. A prosciutto sóssága és a zsálya frissessége remekül illik a csirkéhez.
A csirkemellet egy fogpiszkálóval rögzítsd, hogy a zsályalevél és a prosciutto ne mozduljon el sütés közben.
A fogpiszkálók segítenek abban, hogy az összetevők együtt maradjanak, és ne csússzanak szét sütés közben.
Egy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, majd süsd a csirkét közepes lángon 4-5 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A csirke mindkét oldalát egyenletesen süsd meg, hogy a prosciutto és a zsálya ízei is átjárják a csirkét.
Amikor a csirke elkészült, vedd ki a serpenyőből, és tartsd melegen. A serpenyőben lévő visszamaradt szaftot öntsd le a fehérborral, és hagyd egy-két percig forrni, hogy a szósz kissé besűrűsödjön.
A fehérbor segít kiemelni a prosciutto és a zsálya ízét, miközben a szaft finom és gazdag lesz.
A kész csirkét tálald a szafttal leöntve, és friss borssal meg szórva.
A szaft a legjobb friss kenyérrel vagy főtt rizzsel tálalva, hogy minden cseppje elfogyjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.