Saltimbocca csirkemellel, prosciuttóval és zsályával tálalva, fehérboros szósszal

Saltimbocca csirkemellel

A saltimbocca egy klasszikus olasz étel, amely az egyszerű, de finom alapanyagok kombinálására épít. A szó \'saltimbocca\' szó szerint \'ugrálj a szádba\' jelentést hordoz, mivel az étel rendkívül ízletes és gyorsan fogy. A prosciutto és zsálya csodálatosan kiegészítik a csirke ízét, miközben a fehérboros szósz gazdagítja az ételt. Ez a recept az olasz konyha egyik legismertebb étele, és tökéletes választás egy könnyed, de ínycsiklandó vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Csirkemell filé
8 db Friss zsályalevél
4 szelet Prosciutto
2 ek. Olívaolaj
100 ml Fehérbor
2 ek. Vaj
1 tk.
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd félbe, és óvatosan klopfold ki egyenletes vastagságúra.

    A csirkemellet vékonyabbra klopfolva könnyebben átsül, és még szaftosabb lesz.

    2

    Minden csirkemell szeletre helyezz egy-egy zsályalevelet, majd takard be a prosciuttóval.

    A zsálya és a prosciutto kombinációja adja meg a saltimbocca étel jellegzetes ízét. A prosciutto sóssága és a zsálya frissessége remekül illik a csirkéhez.

    3

    A csirkemellet egy fogpiszkálóval rögzítsd, hogy a zsályalevél és a prosciutto ne mozduljon el sütés közben.

    A fogpiszkálók segítenek abban, hogy az összetevők együtt maradjanak, és ne csússzanak szét sütés közben.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, majd süsd a csirkét közepes lángon 4-5 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A csirke mindkét oldalát egyenletesen süsd meg, hogy a prosciutto és a zsálya ízei is átjárják a csirkét.

    5

    Amikor a csirke elkészült, vedd ki a serpenyőből, és tartsd melegen. A serpenyőben lévő visszamaradt szaftot öntsd le a fehérborral, és hagyd egy-két percig forrni, hogy a szósz kissé besűrűsödjön.

    A fehérbor segít kiemelni a prosciutto és a zsálya ízét, miközben a szaft finom és gazdag lesz.

    6

    A kész csirkét tálald a szafttal leöntve, és friss borssal meg szórva.

    A szaft a legjobb friss kenyérrel vagy főtt rizzsel tálalva, hogy minden cseppje elfogyjon.