Sambar burgonyával, friss korianderrel tálalva

Sambar burgonyával

A Sambar egy hagyományos indiai étel, amelyet fűszeres lében főzött zöldségekkel és lencsével készítenek. Az étel gazdag fűszerekkel, mint a curry, koriander és kömény, amelyek aromás ízt adnak. Az eredeti recept Dél-Indiából származik, és gyakran tálalják rizzsel. A burgonya és a sárgarépa hozzáadása segít, hogy a sambar táplálóbbá váljon, míg a lime frissítő íze kiemeli az ízeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Burgonya
2 db Sárgarépa
150 g Hüvelyes (lencse)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Friss paradicsom
2 ek. Curry por
1 tk. Mustármag
1 tk. Koriander
1 tk. Kömény
1 ek. Tamari szójaszósz
1 db Lime
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsét alaposan öblítsd le, majd főzd meg sós vízben 20-25 percig, amíg megpuhul.

    A lencsét előző este is beáztathatod, hogy gyorsabban megfőjön.

    2

    A burgonyát és a sárgarépát hámozd meg, majd vágd kockákra. A paradicsomot és hagymát apróra vágd.

    A zöldségek egyenletes méretű darabokra vágása segít, hogy minden egyenletesen megfőjön.

    3

    Egy nagy lábasban hevíts olajat, majd add hozzá a mustármagot és a köményt. Amikor elkezdenek pattogni, add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket 2-3 percig.

    Ha nem szeretnéd, hogy a fokhagyma megégjen, csökkentsd a hőt közepesre.

    4

    Add hozzá a paradicsomot és a curry port, és főzd őket 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A paradicsomnak teljesen meg kell puhulnia, hogy a szósz sűrű legyen.

    5

    Most add hozzá a burgonyát, sárgarépát és a főtt lencsét. Öntsd rá a vizet, és hagyd főzni 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha szeretnéd, extra vizet is adhatunk hozzá, hogy szaftosabb legyen a sambar.

    6

    Amikor a zöldségek megpuhultak, öntsd hozzá a tamari szójaszószt, és ízesítsd lime levével. Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá sót.

    A lime frissítő íze kiegyensúlyozza a curry fűszerességét.

    7

    Tálald a sambar-t friss korianderrel díszítve, és egy kis lime szelettel a tetején.