A lencsét alaposan öblítsd le, majd főzd meg sós vízben 20-25 percig, amíg megpuhul.
A lencsét előző este is beáztathatod, hogy gyorsabban megfőjön.
A burgonyát és a sárgarépát hámozd meg, majd vágd kockákra. A paradicsomot és hagymát apróra vágd.
A zöldségek egyenletes méretű darabokra vágása segít, hogy minden egyenletesen megfőjön.
Egy nagy lábasban hevíts olajat, majd add hozzá a mustármagot és a köményt. Amikor elkezdenek pattogni, add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket 2-3 percig.
Ha nem szeretnéd, hogy a fokhagyma megégjen, csökkentsd a hőt közepesre.
Add hozzá a paradicsomot és a curry port, és főzd őket 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A paradicsomnak teljesen meg kell puhulnia, hogy a szósz sűrű legyen.
Most add hozzá a burgonyát, sárgarépát és a főtt lencsét. Öntsd rá a vizet, és hagyd főzni 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ha szeretnéd, extra vizet is adhatunk hozzá, hogy szaftosabb legyen a sambar.
Amikor a zöldségek megpuhultak, öntsd hozzá a tamari szójaszószt, és ízesítsd lime levével. Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá sót.
A lime frissítő íze kiegyensúlyozza a curry fűszerességét.
Tálald a sambar-t friss korianderrel díszítve, és egy kis lime szelettel a tetején.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.