Samsa hagymával, frissen tálalva

Samsa hagymával

A samsa egy tradicionális közép-ázsiai étel, amely különféle töltelékekkel készül. A húsos változat a legnépszerűbb, és gyakran készítik friss hagymával, hogy extra ízt adjon a tölteléknek. A tészta kívül ropogós, belül pedig puha és ínycsiklandó. A samszát a tepsiben való sütés adja meg a tökéletes aranybarna színt, miközben az illatos húsos töltelék szaftossá válik.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Hús (marha vagy bárány)
2 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ág Petrezselyem
500 g Puffasztott tészta
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát apróra vágd, a fokhagymát pedig zúzd össze. A húst tedd egy tálba és jól keverd el a hagymával és fokhagymával.

    Ha gyorsabbá szeretnéd tenni a folyamatot, a hagymát előre is piríthatod, hogy még gazdagabb ízt adjon.

    2

    A hús keverékéhez adj hozzá sót, borsot, és finomra vágott petrezselymet, majd jól keverd össze.

    A petrezselyem friss ízt ad a húsnak, érdemes a végén hozzáadni, hogy megőrizzük a frissességét.

    3

    A puffasztott tésztát kinyújtod és kis négyzetekre vágod, majd egy-egy evőkanál húsos tölteléket teszel a közepére.

    A tészta nyújtásához ne használj túl sok lisztet, mert a végeredmény könnyű, ropogós lesz.

    4

    A tésztát összehajtod és a széleit jól összenyomkodod, hogy ne nyíljon ki sütés közben.

    A tészta széleinek alapos összenyomása segít abban, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    5

    A kész samsákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezed, és megkened őket felvert tojással.

    A tojás segít a tésztának szép, aranybarna színt adni a sütés során.

    6

    A tepsit előmelegített 180°C-os sütőbe helyezed és 25-30 percig sütöd, amíg a tészta ropogós és aranybarna lesz.

    A tészta ropogósságának ellenőrzéséhez könnyedén nyomj rá egy kis részt, és ha nem hajlik meg, akkor kész.

    7

    Tálald melegen, friss salátával vagy joghurttal.

    A samsza tökéletesen illik egy friss, citrusos salátához vagy egy kis fokhagymás joghurthoz.