A hagymát apróra vágd, a fokhagymát pedig zúzd össze. A húst tedd egy tálba és jól keverd el a hagymával és fokhagymával.
Ha gyorsabbá szeretnéd tenni a folyamatot, a hagymát előre is piríthatod, hogy még gazdagabb ízt adjon.
A hús keverékéhez adj hozzá sót, borsot, és finomra vágott petrezselymet, majd jól keverd össze.
A petrezselyem friss ízt ad a húsnak, érdemes a végén hozzáadni, hogy megőrizzük a frissességét.
A puffasztott tésztát kinyújtod és kis négyzetekre vágod, majd egy-egy evőkanál húsos tölteléket teszel a közepére.
A tészta nyújtásához ne használj túl sok lisztet, mert a végeredmény könnyű, ropogós lesz.
A tésztát összehajtod és a széleit jól összenyomkodod, hogy ne nyíljon ki sütés közben.
A tészta széleinek alapos összenyomása segít abban, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.
A kész samsákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezed, és megkened őket felvert tojással.
A tojás segít a tésztának szép, aranybarna színt adni a sütés során.
A tepsit előmelegített 180°C-os sütőbe helyezed és 25-30 percig sütöd, amíg a tészta ropogós és aranybarna lesz.
A tészta ropogósságának ellenőrzéséhez könnyedén nyomj rá egy kis részt, és ha nem hajlik meg, akkor kész.
Tálald melegen, friss salátával vagy joghurttal.
A samsza tökéletesen illik egy friss, citrusos salátához vagy egy kis fokhagymás joghurthoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.