A túrót egy szűrőn préseld át, hogy megszabadulj a felesleges nedvességtől, és finom, krémes állagot kapj.
Ha a túró túl vizes, akkor a sandesh nem lesz elég szilárd. Ha szükséges, hagyd egy kicsit állni, hogy a nedvesség elfolyjon.
A mangót hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd turmixold össze pürévé. Ha szereted a darabosabb textúrát, használj villát és ne turmixolót.
A mangó püréjét érdemes frissen készíteni, mivel a friss gyümölcs íze jobban kifejeződik, mint a bolti változaton.
A túróhoz add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és a rózsavizet. Keverd jól össze, hogy az ízesítők egyenletesen eloszoljanak a túróban.
A rózsavíz finom illatot és ízt ad a sandesh-nek, de ha nem kedveled, elhagyhatod.
A túrós masszát oszd el kis adagokban, formázd gömböcskékké, majd halmozd rá a mangópürét. Díszítheted mandulaszeletekkel.
A gömböcskéket akár szilikon formába is öntheted, hogy szép, egyenletes formát kapj.
A kész sandesh-t tedd hűtőbe legalább egy órára, hogy megdermedjen és az ízek összeérjenek.
Hűtés után a sandesh állaga sokkal kellemesebb lesz, és könnyebben tálalható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.