Sandesh mangóval, túrós édesség friss mangóval és rózsavizes díszítéssel

Sandesh mangóval

A sandesh egy tradicionális indiai édesség, amely túróból készül, és különböző ízesítőkkel, például mangóval és rózsavízzel gazdagítható. A sandesh története a bengáli konyhához kapcsolódik, és különösen a bengáli fesztiválokon népszerű. Az indiai édességek gazdag ízvilága és különleges textúrája, mint például a sandesh, valóban megmutatja a helyi gasztronómia egyediségét. A mangó friss íze és a rózsavíz finom illata különleges élményt nyújt, miközben a túró alapja krémes és könnyed.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Túró
100 g Cukor
1 db Mangó
1 cs. Vaníliás cukor
20 g Felszelt mandula
1 tk. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A túrót egy szűrőn préseld át, hogy megszabadulj a felesleges nedvességtől, és finom, krémes állagot kapj.

    Ha a túró túl vizes, akkor a sandesh nem lesz elég szilárd. Ha szükséges, hagyd egy kicsit állni, hogy a nedvesség elfolyjon.

    2

    A mangót hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd turmixold össze pürévé. Ha szereted a darabosabb textúrát, használj villát és ne turmixolót.

    A mangó püréjét érdemes frissen készíteni, mivel a friss gyümölcs íze jobban kifejeződik, mint a bolti változaton.

    3

    A túróhoz add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és a rózsavizet. Keverd jól össze, hogy az ízesítők egyenletesen eloszoljanak a túróban.

    A rózsavíz finom illatot és ízt ad a sandesh-nek, de ha nem kedveled, elhagyhatod.

    4

    A túrós masszát oszd el kis adagokban, formázd gömböcskékké, majd halmozd rá a mangópürét. Díszítheted mandulaszeletekkel.

    A gömböcskéket akár szilikon formába is öntheted, hogy szép, egyenletes formát kapj.

    5

    A kész sandesh-t tedd hűtőbe legalább egy órára, hogy megdermedjen és az ízek összeérjenek.

    Hűtés után a sandesh állaga sokkal kellemesebb lesz, és könnyebben tálalható.