Sarapatel hagymával, gazdag fűszeres húsos étel, kókusztejjel tálalva

Sarapatel hagymával

A Sarapatel egy hagyományos indiai étel, amely gazdag fűszerekkel és húsokkal készül. Az étel eredetileg Indiából származik, és a helyi háztartásokban gyakran készítik különböző húsfajtákkal. A húsok gazdag íze és a kókusztej lágyító hatása tökéletes harmóniát alkotnak a fűszerekkel. A sarapatel nagyszerű választás egy szaftos, fűszeres étkezéshez, amely különleges ízeket kínál minden falatban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús
200 g Marhahús
2 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
2 db Paradicsom
200 ml Kókusztej
2 ek. Curry fűszerkeverék
2 db Burgonya
1 csokor Friss koriander
1 tk.
1 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst és a marhahúst vágd kis kockákra. A hagymát és fokhagymát hámozd meg, majd vágd fel apróra.

    A húsokat érdemes egy kicsit pácolni fűszerekkel, hogy még ízesebbek legyenek.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevíts egy kevés olajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagymát és hagymát alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy az ízek jól összeérjenek, de ne égjenek meg.

    3

    Add hozzá a felkockázott húsokat a serpenyőbe, és pirítsd őket, amíg a húsok szép barna színt kapnak.

    A húsok ne legyenek túl zsúfoltak a serpenyőben, hogy szépen megpiruljanak. Ha szükséges, dolgozd fel kisebb adagokban.

    4

    A paprikát vágd fel kockákra, a paradicsomokat pedig hámozd meg és aprítsd fel. Add hozzá a serpenyőbe, és főzd őket a hússal együtt 10 percig.

    A paradicsomok segítenek szaftosítani a húst, így az étel még ínycsiklandóbbá válik.

    5

    A kókusztejet öntsd hozzá, majd ízesítsd curry fűszerkeverékkel, sóval és borssal. Keverd jól össze, majd hagyd főzni 15-20 percig.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy a szaft elég folyós legyen, és az ízek összeérjenek.

    6

    A burgonyát hámozd meg, vágd fel kisebb darabokra, és tedd a húsos keverékhez. Főzd a burgonyát, amíg megpuhul.

    A burgonyát érdemes előfőzni, hogy gyorsabban elkészüljön, és ne legyen túl kemény a végén.

    7

    Miután minden összetevő megpuhult, szórd rá a friss koriandert, és tálald melegen.

    A koriander frissességet ad az ételnek, és egy kellemes illatot biztosít, így ne hagyd ki a végén!