Sarapatel hagymĂĄval, gazdag fƱszeres hĂșsos Ă©tel, kĂłkusztejjel tĂĄlalva

Sarapatel hagymĂĄval

A Sarapatel egy hagyomĂĄnyos indiai Ă©tel, amely gazdag fƱszerekkel Ă©s hĂșsokkal kĂ©szĂŒl. Az Ă©tel eredetileg IndiĂĄbĂłl szĂĄrmazik, Ă©s a helyi hĂĄztartĂĄsokban gyakran kĂ©szĂ­tik kĂŒlönbözƑ hĂșsfajtĂĄkkal. A hĂșsok gazdag Ă­ze Ă©s a kĂłkusztej lĂĄgyĂ­tĂł hatĂĄsa tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkotnak a fƱszerekkel. A sarapatel nagyszerƱ vĂĄlasztĂĄs egy szaftos, fƱszeres Ă©tkezĂ©shez, amely kĂŒlönleges Ă­zeket kĂ­nĂĄl minden falatban.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g SertĂ©shĂșs
⭕ 200 g MarhahĂșs
⭕ 2 db Hagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Paprika
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 200 ml Kókusztej
⭕ 2 ek. Curry fƱszerkeverĂ©k
⭕ 2 db Burgonya
⭕ 1 csokor Friss koriander
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Frissen Ƒrölt bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertĂ©shĂșst Ă©s a marhahĂșst vĂĄgd kis kockĂĄkra. A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg, majd vĂĄgd fel aprĂłra.

    A hĂșsokat Ă©rdemes egy kicsit pĂĄcolni fƱszerekkel, hogy mĂ©g Ă­zesebbek legyenek.

    2

    Egy nagy serpenyƑben hevĂ­ts egy kevĂ©s olajat, Ă©s pirĂ­tsd meg a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, amĂ­g ĂŒvegesek nem lesznek.

    A fokhagymĂĄt Ă©s hagymĂĄt alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten pirĂ­tsd, hogy az Ă­zek jĂłl összeĂ©rjenek, de ne Ă©gjenek meg.

    3

    Add hozzĂĄ a felkockĂĄzott hĂșsokat a serpenyƑbe, Ă©s pirĂ­tsd Ƒket, amĂ­g a hĂșsok szĂ©p barna szĂ­nt kapnak.

    A hĂșsok ne legyenek tĂșl zsĂșfoltak a serpenyƑben, hogy szĂ©pen megpiruljanak. Ha szĂŒksĂ©ges, dolgozd fel kisebb adagokban.

    4

    A paprikĂĄt vĂĄgd fel kockĂĄkra, a paradicsomokat pedig hĂĄmozd meg Ă©s aprĂ­tsd fel. Add hozzĂĄ a serpenyƑbe, Ă©s fƑzd Ƒket a hĂșssal egyĂŒtt 10 percig.

    A paradicsomok segĂ­tenek szaftosĂ­tani a hĂșst, Ă­gy az Ă©tel mĂ©g Ă­nycsiklandĂłbbĂĄ vĂĄlik.

    5

    A kĂłkusztejet öntsd hozzĂĄ, majd Ă­zesĂ­tsd curry fƱszerkeverĂ©kkel, sĂłval Ă©s borssal. Keverd jĂłl össze, majd hagyd fƑzni 15-20 percig.

    Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet, hogy a szaft elĂ©g folyĂłs legyen, Ă©s az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    6

    A burgonyĂĄt hĂĄmozd meg, vĂĄgd fel kisebb darabokra, Ă©s tedd a hĂșsos keverĂ©khez. FƑzd a burgonyĂĄt, amĂ­g megpuhul.

    A burgonyĂĄt Ă©rdemes elƑfƑzni, hogy gyorsabban elkĂ©szĂŒljön, Ă©s ne legyen tĂșl kemĂ©ny a vĂ©gĂ©n.

    7

    MiutĂĄn minden összetevƑ megpuhult, szĂłrd rĂĄ a friss koriandert, Ă©s tĂĄlald melegen.

    A koriander frissességet ad az ételnek, és egy kellemes illatot biztosít, így ne hagyd ki a végén!