Sarapatel sertésvesevel, zöldségekkel és fűszerekkel tálalva

Sarapatel sertésvesevel

A Sarapatel egy tradicionális indiai étel, amely gazdag fűszeres ízekkel és ínycsiklandó húsdarabokkal készül. A sertésvese a klasszikus alapanyaga, amelyet fűszerekkel és zöldségekkel tálalnak. Az étel különösen népszerű a dél-indiai konyhában, és rendkívül gazdag ízvilággal rendelkezik. Az étel elkészítése közben a hús szaftos marad, miközben a fűszerek kiemelik a gazdag ízét. Az ételt leggyakrabban rizzsel tálalják, ami tökéletesen kiegészíti a szaftos fogást.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertésvese
2 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
2 db Zöld chili
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Bors
3 db Paradicsom
1 ek. Cilantro (friss koriander)
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertésvesét alaposan tisztítsuk meg, vágjuk kisebb darabokra, majd forrázzuk le forró vízzel 5 percig, hogy eltávolítsuk a felesleges szagokat.

    A sertésvese alapos tisztítása segít eltávolítani a nem kívánt szagokat, így az étel íze sokkal finomabb lesz.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk. A paprikát és chilit felkockázzuk.

    Használjunk éles kést, hogy könnyen és gyorsan végezhessük el a zöldségek előkészítését.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsünk olajat, és pirítsuk meg rajta a hagymát és fokhagymát üvegesre.

    Ne hagyjuk a hagymát túl sokáig pirulni, hogy ne legyen keserű íze.

    4

    Adjuk hozzá a felkockázott paprikát és chilit, majd pirítsuk tovább 5 percig.

    A paprika és chili ízét kiemeli, ha alacsony hőmérsékleten pirítjuk őket, hogy ne égjenek meg.

    5

    Most tegyük hozzá a fűszerpaprikát, köményt, sót és borsot, majd jól keverjük össze.

    A fűszereket mindig pirítsuk meg először, hogy teljesen kiadják az aromájukat.

    6

    Ezután adjuk hozzá a sertésvesét, és süssük 5-7 percig, hogy a hús szépen megpiruljon.

    A sertésvese finomabb, ha nem hagyjuk túl sokáig sütni, mert akkor megkeményedhet.

    7

    A paradicsomokat vágjuk fel apróra, és adjuk hozzá a serpenyőhöz. Öntsük fel egy kevés vízzel, és főzzük tovább 15-20 percig, amíg a hús megpuhul és a szósz besűrűsödik.

    Ha túl sok a lé, emeljük le a fedőt, hogy a szósz sűrűsödjön.

    8

    Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel és tálaljuk friss rizzsel.

    A koriander friss íze és az étel fűszeres jellege remekül harmonizál, így ne sajnáljuk belőle!