Sárgarépás zongzi frissen tálalva

Sárgarépás zongzi

A zongzi egy hagyományos kínai étel, amely rizsből és különböző töltelékekből készül. A sárgarépás változat különleges, mivel az ínycsiklandó, friss zöldségek gazdagítják az ételt, miközben gluténmentes is marad. A zongzi az egyik legnépszerűbb étel a kínai ünnepeken, különösen a Dragon Boat Festival idején.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Gluténmentes rizs
2 db Sárgarépa
100 g Tökfélék
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Friss gyömbér
1 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 tk. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst áztasd be 30 percig, majd jól öblítsd le hideg vízzel.

    A rizs jól megszívja magát vízzel, így jobban magába szívja a fűszereket.

    2

    A sárgarépát és a tökféléket reszeld le, majd egy serpenyőben, olívaolajon, a finomra vágott hagymával és fokhagymával párold meg őket.

    A sárgarépa és a tök gyorsan megpuhulnak, ezért figyelj, hogy ne hagyjuk őket túl sokáig a tűzön.

    3

    Egy tálban a párolt zöldségeket keverd össze a rizsszel, és add hozzá a gyömbért, koriandert és a sót.

    A koriander frissessége remekül illik a zöldségekhez, érdemes friss leveleket használni.

    4

    A masszát egy zongzi formába vagy egy levélbe csomagolva tedd fel gőzölni 30-40 percig.

    Ha nincs zongzi forma, használhatsz banánlevelet, de ügyelj arra, hogy jól csomagold be a rizst.

    5

    Miután elkészült, tálaljuk forrón, friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss ízt ad a kész ételnek, és jól kiegészíti a rizs és zöldségek ízét.