A rizst áztasd be 30 percig, majd jól öblítsd le hideg vízzel.
A rizs jól megszívja magát vízzel, így jobban magába szívja a fűszereket.
A sárgarépát és a tökféléket reszeld le, majd egy serpenyőben, olívaolajon, a finomra vágott hagymával és fokhagymával párold meg őket.
A sárgarépa és a tök gyorsan megpuhulnak, ezért figyelj, hogy ne hagyjuk őket túl sokáig a tűzön.
Egy tálban a párolt zöldségeket keverd össze a rizsszel, és add hozzá a gyömbért, koriandert és a sót.
A koriander frissessége remekül illik a zöldségekhez, érdemes friss leveleket használni.
A masszát egy zongzi formába vagy egy levélbe csomagolva tedd fel gőzölni 30-40 percig.
Ha nincs zongzi forma, használhatsz banánlevelet, de ügyelj arra, hogy jól csomagold be a rizst.
Miután elkészült, tálaljuk forrón, friss korianderrel díszítve.
A koriander friss ízt ad a kész ételnek, és jól kiegészíti a rizs és zöldségek ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.