Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.
Egy másik edényben verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, majd keverd simára.
A tejet fokozatosan adagold a tojáshoz, hogy ne csapódjon ki a tojás.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd csomómentesre a tésztát.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor rágós lesz a palacsinta. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók nedvesek nem lesznek.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és kenj bele egy kevés olajat.
A serpenyő legyen elég forró, mielőtt beleöntöd a tésztát, különben a palacsinta nem fog szépen sülni.
Önts egy kisebb adag tésztát a serpenyőbe, és süsd 2-3 percig, amíg az alja aranybarnára sül.
Ne kapkodd el a sütést! Ha túl hamar fordítod meg, a palacsinta széteshet. Várd meg, amíg buborékok jelennek meg a tetején, és az alja aranybarna lesz.
Fordítsd meg a palacsintát, és süsd további 1-2 percig, amíg teljesen átsül.
A palacsinta akkor van készen, ha mindkét oldala aranybarna, és a közepe is átsült.
Egy serpenyőben melegíts olajat, majd pirítsd meg a csirkemell kockákat, amíg aranybarna lesz.
A csirkemellet vágd egyforma méretű kockákra, hogy egyenletesen süljenek meg.
Add hozzá a reszelt gyömbért, a fokhagymát és a chili paprikát, majd pirítsd tovább 1-2 percig.
A gyömbért és a fokhagymát reszeld finomra, hogy jobban kiadják az ízüket.
Keverd hozzá a földimogyoróvajat, a kókusztejet, a szójaszószt és a lime levét, majd főzd 5 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
A földimogyoróvaj lehet krémes vagy darabos, ízlés szerint. A lime levét frissen facsard ki, hogy a legintenzívebb ízt kapd.
Tálald a palacsintákat a szaftos satay csirkével, és szórd meg pörkölt földimogyoróval és friss korianderrel.
A pörkölt földimogyorót durvára vágd, így jobban érvényesül az íze és a textúrája.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.