Satay pancake mogyorós csirkével és korianderrel tálalva

Satay pancake

A Satay pancake egy izgalmas ázsiai inspirációjú étel, amely az indonéz satay csirke és a klasszikus palacsinta fúziója. A satay az egyik legismertebb délkelet-ázsiai étel, amely mogyorós szósszal készül, és gyakran nyársra húzva, grillen sütik. Ebben a receptben a satay csirkét egy puha, aranybarna palacsintába burkoljuk, amely remekül felszívja a gazdag mogyorós szószt. A koriander és a pörkölt földimogyoró frissességet és extra ropogós textúrát ad ennek a különleges fogásnak, amely ideális egy gyors és laktató ebédre vagy vacsorára.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
20 ml Olaj (sütéshez)
250 g Csirkemell (felkockázva)
3 ek. Földimogyoróvaj
100 ml Kókusztej
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Lime-lé
2 gerezd Fokhagyma (aprítva)
1 tk. Gyömbér (reszelve)
1 db Chili paprika (aprítva, opcionális)
10 g Friss koriander (tálaláshoz)
20 g Pörkölt földimogyoró (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.

    2

    Egy másik edényben verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, majd keverd simára.

    A tejet fokozatosan adagold a tojáshoz, hogy ne csapódjon ki a tojás.

    3

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd csomómentesre a tésztát.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor rágós lesz a palacsinta. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók nedvesek nem lesznek.

    4

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és kenj bele egy kevés olajat.

    A serpenyő legyen elég forró, mielőtt beleöntöd a tésztát, különben a palacsinta nem fog szépen sülni.

    5

    Önts egy kisebb adag tésztát a serpenyőbe, és süsd 2-3 percig, amíg az alja aranybarnára sül.

    Ne kapkodd el a sütést! Ha túl hamar fordítod meg, a palacsinta széteshet. Várd meg, amíg buborékok jelennek meg a tetején, és az alja aranybarna lesz.

    6

    Fordítsd meg a palacsintát, és süsd további 1-2 percig, amíg teljesen átsül.

    A palacsinta akkor van készen, ha mindkét oldala aranybarna, és a közepe is átsült.

    7

    Egy serpenyőben melegíts olajat, majd pirítsd meg a csirkemell kockákat, amíg aranybarna lesz.

    A csirkemellet vágd egyforma méretű kockákra, hogy egyenletesen süljenek meg.

    8

    Add hozzá a reszelt gyömbért, a fokhagymát és a chili paprikát, majd pirítsd tovább 1-2 percig.

    A gyömbért és a fokhagymát reszeld finomra, hogy jobban kiadják az ízüket.

    9

    Keverd hozzá a földimogyoróvajat, a kókusztejet, a szójaszószt és a lime levét, majd főzd 5 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

    A földimogyoróvaj lehet krémes vagy darabos, ízlés szerint. A lime levét frissen facsard ki, hogy a legintenzívebb ízt kapd.

    10

    Tálald a palacsintákat a szaftos satay csirkével, és szórd meg pörkölt földimogyoróval és friss korianderrel.

    A pörkölt földimogyorót durvára vágd, így jobban érvényesül az íze és a textúrája.