A csirkehúst főzd meg sós vízben, amíg teljesen átsül. A főzési idő körülbelül 30-40 perc, attól függően, hogy mekkora darabokban főzöd.
A csirkehús akkor kész, amikor könnyen elválik a csontról. Ne főzd túl, hogy ne legyen száraz.
A diót darálj le, és egy serpenyőben, olívaolajjal pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna nem lesz.
A dió pirítása fokozza az ízét, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg!
A fokhagymát zúzd össze, a hagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg az olívaolajon.
A fokhagyma és a hagyma együtt sülve egy fantasztikus alapot ad a szósznak.
Add hozzá a pörkölt diót a serpenyőbe, majd öntsd hozzá a vizet, fűszerpaprikát, sót és a citromlevet. Keverd össze, és főzd 5-7 percig.
A fűszerpaprika selymesen színt ad a szósznak, és a citromlé frissíti az ízeket.
A csirkehúst vedd ki a vízből, szedd le a húst a csontról, és vágd kisebb darabokra.
A hús darabolásakor ügyelj arra, hogy egyenletesen vágd, hogy minden falat ugyanolyan ízletes legyen.
A húst öntsd bele a diós pácba, majd keverd jól össze, hogy a szósz mindenhol bevonja a csirkehúst.
Ha van időd, hagyd pihenni a húst a szószban 1-2 órát, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Tálald hidegen, friss korianderrel díszítve.
A koriander friss, citrusos íze csodálatosan illik a Satsivihez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.