Satsivi hidegen tálalva, dióval és friss korianderrel díszítve

Satsivi hidegen tálalva

A Satsivi egy tradicionális grúz étel, amelyet különböző húsokkal, leggyakrabban csirkével, készítenek. Az étel gazdag ízekben, mivel a hús egy diós pácban ázik, és fűszerekkel, mint például fokhagyma, paprika és koriander, van ízesítve. A hidegen tálalt változat különösen frissítő és ínycsiklandó, tökéletes választás a meleg nyári napokra. A grúz konyha egyik legismertebb ételét a világ számos pontján fogyasztják, és sokféleképpen elkészíthető.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
5 gerezd Fokhagyma
100 g Dió
1 db Hagyma
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk.
10 g Friss koriander
1 ek. Citromlé
2 ek. Olívaolaj
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst főzd meg sós vízben, amíg teljesen átsül. A főzési idő körülbelül 30-40 perc, attól függően, hogy mekkora darabokban főzöd.

    A csirkehús akkor kész, amikor könnyen elválik a csontról. Ne főzd túl, hogy ne legyen száraz.

    2

    A diót darálj le, és egy serpenyőben, olívaolajjal pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    A dió pirítása fokozza az ízét, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg!

    3

    A fokhagymát zúzd össze, a hagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg az olívaolajon.

    A fokhagyma és a hagyma együtt sülve egy fantasztikus alapot ad a szósznak.

    4

    Add hozzá a pörkölt diót a serpenyőbe, majd öntsd hozzá a vizet, fűszerpaprikát, sót és a citromlevet. Keverd össze, és főzd 5-7 percig.

    A fűszerpaprika selymesen színt ad a szósznak, és a citromlé frissíti az ízeket.

    5

    A csirkehúst vedd ki a vízből, szedd le a húst a csontról, és vágd kisebb darabokra.

    A hús darabolásakor ügyelj arra, hogy egyenletesen vágd, hogy minden falat ugyanolyan ízletes legyen.

    6

    A húst öntsd bele a diós pácba, majd keverd jól össze, hogy a szósz mindenhol bevonja a csirkehúst.

    Ha van időd, hagyd pihenni a húst a szószban 1-2 órát, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    7

    Tálald hidegen, friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss, citrusos íze csodálatosan illik a Satsivihez.