Satsivi csirke diós szósszal tálalva

Satsivi melegen tálalva

A Satsivi egy hagyományos grúz étel, amelyet gyakran csirke vagy más húsokkal készítenek, és különleges diós szósszal tálalják. A diós szósz egy egyedi ízvilágot biztosít, miközben a gránátalma leve és a fűszerek kiemelik a hús gazdag ízét. Ez a fogás egy igazi grúz klasszikus, amelyet a családok gyakran készítenek ünnepi alkalmakkor vagy hétvégi vacsorákra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Csirke
2 db Hagyma
5 gerezd Fokhagyma
150 g Dió
100 ml Gránátalma leve
2 ek. Olívaolaj
500 ml Víz
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Koriander
1 db Chili
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkét egy lábasban önts fel vízzel, sózd, borsozd, és főzd meg 40-50 perc alatt, amíg a hús teljesen átsül és puha lesz.

    A csirke főzése előtt érdemes a bőrét is eltávolítani, ha könnyebb textúrát szeretnél.

    2

    Amíg a csirke fő, a hagymákat hámozd meg és aprítsd fel. A fokhagymát zúzd össze.

    A fokhagyma zúzása segít jobban kihozni az ízét a szószban.

    3

    A diót daráljuk le, hogy finom, homogén diópasztát kapjunk. Ha túl száraznak találod, adj hozzá egy kevés vizet.

    Ha nincs diódaráló, használhatsz egy mozsarat is, hogy még finomabbra törd a diót.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket, amíg üvegesek lesznek.

    A hagyma és fokhagyma pirítása segít kiemelni az ízeket, de vigyázz, hogy ne égjenek meg, mert keserűvé válhatnak.

    5

    Add hozzá a darált diót, gránátalma levét, és egy kevés vizet. Keverd össze, és főzd alacsony lángon 10-15 percig, amíg a szósz sűrűsödik.

    A gránátalma leve különleges édes-savanyú ízt ad az ételnek, de ha nem találod, helyettesítheted más gyümölcslevével.

    6

    A kész csirkét szedd ki a főzőléből, és tálald egy tányérra. A tetejére öntsd a diószószt, majd szórd meg friss korianderrel és chili szeletekkel.

    A koriander friss íze jól illik a diós szószhoz, és egy kis chili is hozzáadhat egy kis pikantériát.

    7

    A Satsivi melegen tálalva fogyasztható. Tálald köretként friss kenyérrel vagy rizs körettel.

    A Satsivi különösen jól passzol friss, puha naan kenyérrel vagy egy adag basmati rizzsel.