A halat vágd kisebb darabokra, majd tedd késes aprítóba. Add hozzá a tojásokat, reszelt gyömbért, szójaszószt, mirint, cukrot és keményítőt. Dolgozd sima, kissé ragacsos pasztává.
Ha nincs aprítód, kézzel is pépesítheted késsel és villával, de az állag kicsit darabosabb marad.
Keverd hozzá az aprított újhagymát a masszához, majd hagyd pihenni hűtőben 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés alatt a massza kissé megszilárdul, így könnyebb lesz formázni.
Formázz nedves kézzel kis pogácsákat vagy ovális formákat. Hevítsd fel az olajat egy mély serpenyőben vagy lábasban kb. 170°C-ra.
Tedd a kezed mellé egy pohár vizet, hogy formázás közben nedvesíthesd a tenyered.
Süsd a satsuma-age pogácsákat oldalanként 2-3 percig, míg szép aranybarnák és ropogósak lesznek. Papírtörlőn csepegtesd le.
Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert az olaj lehűl és nem lesz ropogós a külseje.
Tálald melegen vagy langyosan. Kínálhatod főtt tojással, szójaszószos mártogatóval vagy akár levesbetétként is.
A főtt tojást hosszában félbevágva helyezheted mellé – esztétikus és ízben is jól passzol.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.