A fügéket alaposan mosd meg, majd szárítsd meg egy tiszta konyharuhán.
A mosás során figyelj, hogy ne sértsd meg a fügék héját, mert akkor könnyen megpuhulnak a savanyítás során.
Válassz ki egy tiszta befőttesüveget, és helyezd bele a fügéket.
Az üveget alaposan mosd ki és fertőtlenítsd (pl. forró vízzel), hogy elkerüld a penészedést.
Egy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a mézet, a barnacukrot, a sót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a babérlevelet, a fekete borsot és a mustármagot.
Kóstold meg a páclevet forralás után, és állítsd be az ízeket a saját ízlésed szerint (pl. több méz, ha édesebben szereted).
Miután a páclé felforrt, hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró, amikor a fügére öntöd.
A túl forró páclé megpuhíthatja a fügéket, ezért fontos, hogy langyosra hűtsd.
Öntsd a langyos páclevet a fügékre, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje.
Ha a fügék nem merülnek el teljesen, használj egy kis tányért vagy egy nehezéket, hogy a lé alatt tartsd őket.
Zárd le az üveget, és hagyd a hűtőben érni legalább 24 órán át, de minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.
Az első napokban érdemes időnként megrázni az üveget, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.
Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyd állni 10 percig, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.
A savanyított füge kiválóan illik sajtokhoz, húsételekhez vagy akár desszertekhez is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.