A lazacfilét alaposan mosd meg hideg vízben, majd papírtörlővel szárítsd meg.
A lazac alapos szárítása fontos, hogy a savanyító lé megfelelően be tudjon hatolni a húsba.
Egy éles késsel vágd a lazacot vékony szeletekre, hogy a savanyítás gyorsabban megtörténjen.
Minél vékonyabbak a szeletek, annál hamarabb lesz kész a savanyított lazac. Ügyelj arra, hogy egyenletes vastagságúak legyenek a szeletek.
Egy sterilizált üvegben rétegezd a lazacszeleteket, a vékonyra szeletelt vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket.
A sterilizálás nagyon fontos a tartósítás szempontjából. Forrázd ki az üveget és a fedőt, vagy tedd be a sütőbe pár percre.
Egy lábosban forrald fel az ecetet, a vizet, a barnacukrot, a sót, a babérlevelet, a feketeborsot, a mustármagot és a kaprot. Hagyd kihűlni szobahőmérsékletre.
A savanyító lének teljesen ki kell hűlnie, mielőtt a lazacra öntöd, különben a lazac megfőhet.
Öntsd a kihűlt savanyító levet a lazacra, majd adj hozzá frissen facsart citromlevet az extra ízért.
A citromlé nem csak az ízt fokozza, hanem segít a lazac állagának megőrzésében is.
Zárd le az üveget, és tedd hűtőszekrénybe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőszekrényben tárolás során az ízek jobban összeérnek, és a lazac állaga is javul.
Fogyasztás előtt hagyd állni legalább 48 órát a hűtőben, hogy az ízek teljesen kialakuljanak.
Bár 24 óra után is fogyasztható, a legjobb eredmény eléréséhez érdemes 48 órát várni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.