Fahéjas scone aranybarna, ropogós tetejű sütemények

Scone fahéjjal

A scone egy klasszikus brit sütemény, amelyet hagyományosan délutáni teázásokhoz fogyasztanak. A fahéjas változat egy egyszerű, de nagyszerű reggeli alternatíva, amely gyorsan elkészíthető, és mindent tartalmaz, amire szükség van egy finom és tápláló étkezéshez. A puha és omlós scone, amely a fahéj fűszeres ízével párosul, tökéletes kombinációt alkot. Akár egy rohanós reggel, akár vendégek várnak, mindig jó választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
1 ek. Sütőpor
0.5 tk.
100 g Vaj
150 ml Tej
1 db Tojás
1 tk. Fahéj
50 g Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és fahéjat.

    A fahéjjal való alapos keverés segít abban, hogy egyenletesen érezd majd az ízét a scone-ban.

    2

    A hideg vajat kockázd fel, és gyorsan dolgozd bele a liszt keverékébe, amíg morzsás állagot nem kapsz.

    Ne dolgozd túl a tésztát, mert akkor keményebb lesz! Ha a vaj túl puha, tedd hűtőbe 10 percre, hogy könnyebben beolvadjon.

    3

    Egy tálban verd fel a tojást és add hozzá a tejet. Ezt a keveréket öntsd a lisztes keverékhez és gyors mozdulatokkal keverd össze, hogy tészta formáját nyerje.

    Ne keverd túl, csak addig, amíg össze nem áll a tészta. Ha túl ragadós, adj hozzá egy kevés lisztet.

    4

    Formázz egy cipót a tésztából, majd nyújtsd ki kb. 3 cm vastagságúra, és egy pogácsaszaggatóval szaggasd ki.

    Ha nincs pogácsaszaggatód, használhatsz poharat is! Mindig lisztbe mártsd a szaggatót, hogy ne ragadjon.

    5

    A kiszaggatott scone-okat helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és a tetejüket kend meg egy felvert tojással.

    A tojáskenés szépen megpirítja a scone tetejét, így szép, fényes lesz.

    6

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg aranybarnák lesznek és szépen megemelkednek.

    Ellenőrizd 12 perc után, hogy ne süsd túl, mert akkor kiszáradhat.

    7

    A scone-ok tetejét ízlés szerint szórd meg cukorral, hogy egy kis extra édes réteg keletkezzen rajtuk.

    A cukor a tetején egy kis karamellizálódást is eredményezhet, ami még finomabbá teszi a scone-t.