Scotch egg édesburgonyával, panírozott tojások és hús kíséretében

Scotch egg édesburgonyával

A scotch egg egy klasszikus brit étel, amely egy keményre főzött tojást takar darált hússal, majd panírozzák és olajban kisütik. Az étel egyszerű, de rendkívül ízletes, és gyakran tálalják piknikeken vagy vendégváró étkezéseken. Az édesburgonya remekül kiegészíti a gazdag tojásos ételt, és ad egy édes, friss textúrát. Képzeld el, ahogy a ropogós panír és a puha tojás egyesül az édesburgonyával, miközben az étel illata átjárja a konyhát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tojás
500 g Darálthús (sertéshús vagy marhahús)
100 g Zsemlemorzsa
1 ek. Mustár
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem
2 db Édesburgonya
3 ek. Olívaolaj
1 db Tojás (panírozáshoz)
50 g Liszt
0.5 tk. Fűszerpaprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat főzd keményre, kb. 8-10 percig. Miután kész, tedd őket hideg vízbe, hogy könnyebben lehámozhatók legyenek.

    A tojásokat mindig hideg vízben hűtsd le, hogy a héjuk könnyebben lejöjjön.

    2

    A darálthúst tedd egy tálba, add hozzá a mustárt, a sót, a borsot, a finomra vágott petrezselymet és a zsemlemorzsát. Keverd jól össze, hogy egységes masszát kapj.

    A mustár frissességet ad a húshoz, és a zsemlemorzsa segít megtartani a húst, hogy ne száradjon ki.

    3

    A tojásokat hámozd meg, majd egyesével formázz a darált húsból egy kis golyót, és ügyelj arra, hogy teljesen befedje a tojásokat.

    A húsnak elég vastagnak kell lennie ahhoz, hogy a tojás ne látszódjon át rajta.

    4

    A panírozáshoz először forgasd a tojásokat lisztben, majd tojásban, végül zsemlemorzsában. Ügyelj arra, hogy mindenhol egyenletesen panírozd be őket.

    A panírozás során ügyelj arra, hogy a tojások ne repedjenek el. Ha szükséges, egy extra réteg zsemlemorzsa segíthet stabilabbá tenni őket.

    5

    Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és süsd a panírozott tojásokat közepes lángon 6-8 percig, amíg minden oldaluk szép aranybarna lesz.

    A túl magas hőmérsékleten történő sütés megégheti a panírt, miközben a hús belseje nyers maradhat. Ügyelj a megfelelő hőmérsékletre.

    6

    Az édesburgonyát hámozd meg, majd vágd fel kisebb kockákra. Főzd sós vízben 10-12 percig, amíg megpuhul.

    Az édesburgonyát a főzés után villával összetörheted, hogy pürét készíts belőle, vagy egyszerűen tálalhatod kockákban.

    7

    Tálald a kész scotch eggeket melegen, az édesburgonyával és friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége tökéletesen kiegészíti a fűszeres scotch eggeket, és egy kis citrusos ízt ad.