Scotch egg füstölt lazaccal tálalva

Scotch egg füstölt lazaccal

A Scotch egg egy hagyományos brit étel, amely a tojásokat darált húsba csomagolja, majd süti őket. Eredetileg piknikekhez készült, de az évek során sokféle változata született. A füstölt lazac hozzáadása egy új dimenziót ad ennek a klasszikus ételnek, egyedi ízt és frissességet biztosítva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tojás
100 g Füstölt lazac
250 g Darálthús (sertés vagy marha)
100 g Panko zsemlemorzsa
50 g Liszt
1 db Tojás (a panírozáshoz)
1 tk. Mustár
1 csipet
1 csipet Bors
500 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat keményre főzzük (kb. 10 perc), majd lehűtjük és meghámozzuk.

    A kemény tojások pontos főzése fontos, hogy jól álljanak a többi hozzávalóval.

    2

    A füstölt lazacot vékony csíkokra vágjuk.

    A lazacot ügyelj arra, hogy ne legyenek túl vastagok a csíkok, hogy könnyebben körbe lehessen tekerni a tojásokat.

    3

    A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, a sót és a borsot, majd alaposan összegyúrjuk.

    Ha szeretnél fűszeresebb ízt, adhatunk hozzá egy kis fokhagymát vagy pirospaprikát.

    4

    A főtt tojásokat először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a panko zsemlemorzsába panírozzuk.

    Ha szeretnéd, ismételd meg a panírozási folyamatot, hogy extra ropogós legyen.

    5

    A darált hús keverékét egyenletesen ráformázzuk a panírozott tojásokra, majd beburkoljuk őket vékony lazaccsíkokkal.

    Ügyelj arra, hogy minden tojás teljesen be legyen vonva a húsos keverékkel, hogy ne legyenek lyukak.

    6

    A panírozott tojásokat forró olajban (kb. 180°C) 4-5 percig aranybarnára sütjük.

    Ne tedd túl sok tojást egyszerre az olajba, hogy egyenletesen süljenek.

    7

    A kész Scotch eggeket papírtörlőn lecsöpögtetjük, majd szeletekre vágjuk és tálaljuk.

    Tálalhatjuk friss salátával vagy akár egy kis majonézzel.