A tojásokat keményre főzzük (kb. 10 perc), majd lehűtjük és meghámozzuk.
A kemény tojások pontos főzése fontos, hogy jól álljanak a többi hozzávalóval.
A füstölt lazacot vékony csíkokra vágjuk.
A lazacot ügyelj arra, hogy ne legyenek túl vastagok a csíkok, hogy könnyebben körbe lehessen tekerni a tojásokat.
A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, a sót és a borsot, majd alaposan összegyúrjuk.
Ha szeretnél fűszeresebb ízt, adhatunk hozzá egy kis fokhagymát vagy pirospaprikát.
A főtt tojásokat először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a panko zsemlemorzsába panírozzuk.
Ha szeretnéd, ismételd meg a panírozási folyamatot, hogy extra ropogós legyen.
A darált hús keverékét egyenletesen ráformázzuk a panírozott tojásokra, majd beburkoljuk őket vékony lazaccsíkokkal.
Ügyelj arra, hogy minden tojás teljesen be legyen vonva a húsos keverékkel, hogy ne legyenek lyukak.
A panírozott tojásokat forró olajban (kb. 180°C) 4-5 percig aranybarnára sütjük.
Ne tedd túl sok tojást egyszerre az olajba, hogy egyenletesen süljenek.
A kész Scotch eggeket papírtörlőn lecsöpögtetjük, majd szeletekre vágjuk és tálaljuk.
Tálalhatjuk friss salátával vagy akár egy kis majonézzel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.