A vegetáriánus kolbászt formázd úgy, hogy egy-egy kis labdát készítesz belőle, amely körülbelül akkora, mint egy tojás.
Ha nem találsz vegetáriánus kolbászt, készíthetsz házi vegetáriánus masszát is, például fekete babból vagy csicseriborsóból.
A tojásokat verd fel egy tálban, és készítsd elő a lisztet és a zsemlemorzsát egy-egy tálban.
A lisztet egy kicsit sózd meg, hogy a panír fűszeresebb legyen.
Mártsd a kolbászgolyókat először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába, hogy egyenletes panírt kapj.
Ha szeretnéd, a zsemlemorzsához adhatsz szezámmagot, hogy még ínycsiklandóbbá tedd.
Egy serpenyőben hevítsd fel a növényi olajat közepes hőmérsékleten. Amikor az olaj elég forró, óvatosan tedd bele a panírozott kolbászgolyókat, és süsd őket 5-7 percig, amíg szép aranybarnák lesznek.
Az olaj hőmérséklete fontos: ha túl hideg, a panír nem lesz ropogós, ha túl forró, akkor a kolbászgolyókat kívül megégetheted.
Miután megsültek, tedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassák.
Hagyd egy kicsit hűlni, mielőtt tálalod, hogy ne legyen túl forró.
Tálald a vegetáriánus scotch egg-et salátával vagy egy könnyű öntettel, és élvezd a ropogós és ízletes ételt.
Friss zöldsalátával tálalva a legfinomabb, vagy készíthetsz hozzá egy joghurt alapú öntetet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.