Vegetáriánus scotch egg tálalva, ropogós panírban

Scotch egg vegetáriánus verzióban

A scotch egg hagyományosan egy tojásos étel, amelyet húsba göngyölnek, majd paníroznak és megsütnek. A vegetáriánus változata gazdag ízeket kínál, anélkül, hogy hús lenne benne. Ez az étel tökéletes alternatívát kínál azoknak, akik szeretnék élvezni a scotch egg ízét, de húsmentesen. Az étel ropogós, tápláló és finom, tökéletes a hétköznapi étkezésekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Vegetáriánus kolbász (tojás helyett)
150 g Zsemlemorzsa
100 g Liszt
2 db Tojás (panírozáshoz)
500 ml Növényi olaj (sütéshez)
1 tk. Fűszerek (só, bors, paprika)
1 ek. Szezámmag (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vegetáriánus kolbászt formázd úgy, hogy egy-egy kis labdát készítesz belőle, amely körülbelül akkora, mint egy tojás.

    Ha nem találsz vegetáriánus kolbászt, készíthetsz házi vegetáriánus masszát is, például fekete babból vagy csicseriborsóból.

    2

    A tojásokat verd fel egy tálban, és készítsd elő a lisztet és a zsemlemorzsát egy-egy tálban.

    A lisztet egy kicsit sózd meg, hogy a panír fűszeresebb legyen.

    3

    Mártsd a kolbászgolyókat először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába, hogy egyenletes panírt kapj.

    Ha szeretnéd, a zsemlemorzsához adhatsz szezámmagot, hogy még ínycsiklandóbbá tedd.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel a növényi olajat közepes hőmérsékleten. Amikor az olaj elég forró, óvatosan tedd bele a panírozott kolbászgolyókat, és süsd őket 5-7 percig, amíg szép aranybarnák lesznek.

    Az olaj hőmérséklete fontos: ha túl hideg, a panír nem lesz ropogós, ha túl forró, akkor a kolbászgolyókat kívül megégetheted.

    5

    Miután megsültek, tedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassák.

    Hagyd egy kicsit hűlni, mielőtt tálalod, hogy ne legyen túl forró.

    6

    Tálald a vegetáriánus scotch egg-et salátával vagy egy könnyű öntettel, és élvezd a ropogós és ízletes ételt.

    Friss zöldsalátával tálalva a legfinomabb, vagy készíthetsz hozzá egy joghurt alapú öntetet.