Seitan pörkölt friss kenyérrel tálalva, gazdag fűszerekkel és zöldségekkel

Seitan pörköltként

A pörkölt egy tradicionális magyar étel, amelyet általában húsból készítenek, de a seitan változata is egyre népszerűbb a vegetáriánus és vegán étkezők körében. A seitan pörkölt remek alternatíva azoknak, akik szeretnék megtapasztalni a pörkölt gazdag ízét, anélkül, hogy állati eredetű hozzávalókat használjanak. A pörkölt fűszerei és a zöldségek tökéletesen illeszkednek a seitan textúrájához, így egy teljes értékű, ízletes ételt kapunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Seitan
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
2 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
0.5 tk. Kömény
250 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A seitan-t vágd kisebb darabokra, hogy könnyen el tudja nyelni a pörkölt fűszereit.

    A seitan textúrája függ attól, hogy milyen márkát választasz. Ha túl szálas, próbáld apróra vágni, hogy könnyebben felszívja a pörkölt levét.

    2

    A hagymát vágd fel apróra, és az olívaolajon, közepes lángon pirítsd üvegesre.

    A hagymát lassan pirítva érdemes csinálni, így édesebb ízt kap. Ne hagyd túlzottan barnulni, mert keserűvé válhat.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, és add hozzá a hagymához. Pár percig pirítsd együtt, amíg a fokhagyma illatos lesz.

    A fokhagyma könnyen megéghet, ezért folyamatosan keverd, hogy megőrizze friss ízét.

    4

    A paprikát és a paradicsomot vágd fel, és add hozzá a hagymás alaphoz. Keverd jól össze, és főzd addig, amíg a paradicsomok kiengedik a levüket.

    A paprikát érdemes érett, húsos fajtából választani, hogy minél gazdagabb íze legyen a pörköltnek.

    5

    Add hozzá a köményt, sót, borsot, és keverd el. Öntsd hozzá a vizet, majd forrald fel.

    A kömény különleges ízt ad a pörköltnek, de ha nem szereted, el is hagyhatod.

    6

    Tedd bele a seitan darabokat, és főzd 15-20 percig, amíg a pörkölt sűrűsödik, és az ízek összeérnek.

    Ha a pörkölt túl sűrűvé válik, egy kis vizet adhatsz hozzá, hogy megfelelő állaga legyen.

    7

    A kész pörköltet friss kenyérrel tálald, és fogyaszd forrón.

    Tálalás előtt hagyd egy kicsit pihenni, hogy az ízek még jobban összeérjenek.