A seitan-t vágd kisebb darabokra, hogy könnyen el tudja nyelni a pörkölt fűszereit.
A seitan textúrája függ attól, hogy milyen márkát választasz. Ha túl szálas, próbáld apróra vágni, hogy könnyebben felszívja a pörkölt levét.
A hagymát vágd fel apróra, és az olívaolajon, közepes lángon pirítsd üvegesre.
A hagymát lassan pirítva érdemes csinálni, így édesebb ízt kap. Ne hagyd túlzottan barnulni, mert keserűvé válhat.
A fokhagymát zúzd össze, és add hozzá a hagymához. Pár percig pirítsd együtt, amíg a fokhagyma illatos lesz.
A fokhagyma könnyen megéghet, ezért folyamatosan keverd, hogy megőrizze friss ízét.
A paprikát és a paradicsomot vágd fel, és add hozzá a hagymás alaphoz. Keverd jól össze, és főzd addig, amíg a paradicsomok kiengedik a levüket.
A paprikát érdemes érett, húsos fajtából választani, hogy minél gazdagabb íze legyen a pörköltnek.
Add hozzá a köményt, sót, borsot, és keverd el. Öntsd hozzá a vizet, majd forrald fel.
A kömény különleges ízt ad a pörköltnek, de ha nem szereted, el is hagyhatod.
Tedd bele a seitan darabokat, és főzd 15-20 percig, amíg a pörkölt sűrűsödik, és az ízek összeérnek.
Ha a pörkölt túl sűrűvé válik, egy kis vizet adhatsz hozzá, hogy megfelelő állaga legyen.
A kész pörköltet friss kenyérrel tálald, és fogyaszd forrón.
Tálalás előtt hagyd egy kicsit pihenni, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.