Sertéshúsos Nikujaga tálalva, burgonyával és szójaszósszal

Sertéshúsos Nikujaga

A Nikujaga egy hagyományos japán étel, amelynek fő összetevője a sertéshús, a burgonya és a szójaszósz. Az ételt különféle fűszerekkel és édes szószokkal ízesítik, hogy gazdag ízvilágot biztosítsanak. A sertéshúsos változat különösen népszerű, és a hozzávalók együttes ízének köszönhetően tökéletes étkezés egy hideg téli napra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sertéshús (karaj)
4 db Burgonya
1 db Hagyma
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Cukor
2 ek. Mirin
500 ml Víz
1 ek. Sós szója paszta
1 ek. Szezámmagolaj
1 cm Friss gyömbér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágd vékony csíkokra. A hagymát vágd félkarikákra, a burgonyát pedig hámozd meg és szeleteld vékonyra.

    A sertéshús csíkokra vágása segít, hogy gyorsabban átsüljön és a fűszerek jobban beszívódjanak.

    2

    Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel a szezámmagolajat. Add hozzá a hagymát, és pirítsd 2-3 percig, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma pirítása segít a mélyebb ízek kialakításában.

    3

    Add hozzá a sertéshúst, és pirítsd meg, amíg minden oldala szépen meg nem barnul.

    A sertéshús pörkölése segít abban, hogy jobban kioldódjanak az ízek, és a hús finomabb legyen.

    4

    Ezután add hozzá a burgonyát, a szójaszószt, a cukrot, mirint, és a sós szója pasztát. Öntsd fel vízzel, és forrald fel.

    A sós szója paszta extra ízt ad az ételnek, így érdemes figyelni arra, hogy ne használj túl sokat belőle.

    5

    Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd lassú tűzön 20-25 percig, amíg a burgonya teljesen megpuhul és az ízek összeérnek.

    Ha a burgonya nem puhul meg megfelelően, önts még egy kis vizet hozzá, hogy tovább főzhető legyen.

    6

    Tálalás előtt reszeld le a friss gyömbért, és szórd meg vele az ételt. Ízesítheted még egy kevés szójaszósszal, ha szükséges.

    A gyömbér friss, pikáns íze jól kiegészíti a sós és édes ízeket.