A sertéshúst vágd vékony csíkokra. A hagymát vágd félkarikákra, a burgonyát pedig hámozd meg és szeleteld vékonyra.
A sertéshús csíkokra vágása segít, hogy gyorsabban átsüljön és a fűszerek jobban beszívódjanak.
Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel a szezámmagolajat. Add hozzá a hagymát, és pirítsd 2-3 percig, amíg üveges nem lesz.
A hagyma pirítása segít a mélyebb ízek kialakításában.
Add hozzá a sertéshúst, és pirítsd meg, amíg minden oldala szépen meg nem barnul.
A sertéshús pörkölése segít abban, hogy jobban kioldódjanak az ízek, és a hús finomabb legyen.
Ezután add hozzá a burgonyát, a szójaszószt, a cukrot, mirint, és a sós szója pasztát. Öntsd fel vízzel, és forrald fel.
A sós szója paszta extra ízt ad az ételnek, így érdemes figyelni arra, hogy ne használj túl sokat belőle.
Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd lassú tűzön 20-25 percig, amíg a burgonya teljesen megpuhul és az ízek összeérnek.
Ha a burgonya nem puhul meg megfelelően, önts még egy kis vizet hozzá, hogy tovább főzhető legyen.
Tálalás előtt reszeld le a friss gyömbért, és szórd meg vele az ételt. Ízesítheted még egy kevés szójaszósszal, ha szükséges.
A gyömbér friss, pikáns íze jól kiegészíti a sós és édes ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.