A vöröshagymát aprítsd fel, és egy nagy lábosban hevíts olajat, majd pirítsd üvegesre.
A hagymát lassú tűzön pirítsd, hogy ne égjen meg, mert keserű ízt ad a pörköltnek.
Add hozzá az aprított fokhagymát és az őrölt pirospaprikát, majd keverd gyorsan össze, hogy ne égjen meg.
A pirospaprikát vedd le a tűzről, mielőtt hozzáadod, mert könnyen megég és keserű lesz. Utána gyorsan keverd el és tedd vissza a tűzre.
Tedd a lábosba a felkockázott sertéslapockát, és pirítsd meg minden oldalát, amíg kifehéredik.
A húst alaposan pirítsd körbe, hogy mindenhol kérget kapjon, így a szaft benne marad.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, majd öntsd fel vízzel. Sózd, borsozd ízlés szerint.
Ha nincs friss paradicsomod, használhatsz konzerv paradicsomot is. A zöldpaprikát és a paradicsomot érdemes a hús után pirítani egy kicsit, mielőtt felöntöd vízzel.
Fedd le, és párold közepes lángon 1,5 órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul. Időnként keverd meg, és ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.
A pörköltet lassú tűzön párold, így a hús omlósabb lesz. Ha elfő a leve, mindig csak egy kevés vizet adj hozzá, nehogy híg legyen a szaft.
A nokedlihez keverd össze a lisztet, tojást, vizet és sót egy tálban. A tészta legyen lágy, de nem folyós.
A nokedli tésztájának állaga akkor jó, ha a kanálról lassan, szakadozva folyik le. Pihentesd a tésztát legalább 15 percig, mielőtt kifőznéd.
Forralj fel egy nagy lábos vizet, és szaggasd bele a nokedlit egy nokedliszaggató segítségével. Főzd 2-3 percig, amíg a nokedli feljön a víz felszínére.
A nokedlit sós vízben főzd. Ha nincs nokedliszaggatód, használhatsz egy lyukas merőkanalat is.
Szűrd le a nokedlit, és öblítsd át hideg vízzel. Keverj hozzá egy kevés olajat, hogy ne ragadjon össze.
Az átöblítés segít eltávolítani a felesleges keményítőt, így a nokedli nem ragad össze.
Tálald a sertéspörköltet a friss nokedlivel, és díszítsd friss petrezselyemmel. Kínálj mellé savanyúságot.
A pörköltet tejföllel is kínálhatod, ha szereted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.