Sev puri csípős zöld chutney-val, ropogós puri, krémes joghurt és friss zöld fűszerek

Sev puri csípős zöld chutney-val

A sev puri egy hagyományos indiai utcai étel, különösen az indiai subkontinensen népszerű. Az étel jellemzően ropogós purikból, krémes joghurttal, csípős zöld chutney-val és más ínycsiklandó hozzávalókkal készül. Az indiai utcai ételek közül a sev puri az egyik legfrissebb és legnépszerűbb étel, amelyet friss, ropogós tésztával és ínycsiklandó, csípős fűszerekkel tálalnak. Az étel különösen népszerű nyáron, mivel frissítő hatása van, és könnyen elkészíthető.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
100 g Sev (kicsi, ropogós tészta)
10 db Puri (kis, kerek, sült tészta)
2 db Krumpli (főtt és felkockázott)
50 ml Céklalé
1 db Zöld chili
1 csokor Fresh coriander (friss koriander)
0.5 tk. Fahéj
100 ml Joghurt
1 tk. Cumin (kömény)
50 ml Ásványvíz
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A purit egy tányérra helyezzük, és minden darabot egy-egy evőkanál felkockázott főtt krumplival töltjük meg.

    A krumpli segít megpuhítani a purit, és ad egy szép textúrát a snackhez.

    2

    A csípős zöld chutney-t a következőképpen készítjük: egy turmixgépben keverjük össze a zöld chilit, a friss koriandert, a köményt, a fahéjat, és egy kis sót.

    A chutney megfelelő csípőssége érdekében kóstoljuk meg és adjunk hozzá több chilit, ha erősebbre szeretnénk.

    3

    A chutney-t adjuk hozzá a krumplis purikhoz, majd tálaljuk a joghurttal és egy kevés céklalével, hogy extra színt és ízt adjunk a fogásnak.

    A joghurt lágyítja a chutney csípősségét, így ideális, hogy kiegyensúlyozza az ízeket.

    4

    A végén szórjuk meg a ropogós sev-vel, és tálaljuk frissen, hogy a puri megmaradjon ropogós.

    Ha túl sokáig áll, a sev elveszíti a ropogósságát, ezért tálalás előtt szórjuk rá.