A lepényhalat tisztítsd meg, és vágd le a farok végét. Ha szükséges, távolítsd el a pikkelyeket, és óvatosan vágd fel a halat középen, hogy könnyebben süljön.
A friss halat mindig hűtőben tárold, és ne hagyd túl sokáig szobahőmérsékleten, hogy friss maradjon.
A halat sózd meg, és tedd félre legalább 10 percre, hogy a só átjárja a húst.
A sózás segít a halban lévő felesleges víz eltávolításában, így a sütésnél ropogósabb és ízletesebb lesz.
Keverj össze egy tálban szójaszószt és szezámolajat. Ezután kend be a halat a szójaszószos keverékkel, és hagyd pihenni 15-20 percig.
A szójaszósz és a szezámolaj adja a halnak azt az umami ízt, amely jellemző a shioyaki ételre.
Közben egy serpenyőt melegíts fel közepes hőmérsékleten, és helyezd bele a halat. Süsd mindkét oldalát 3-4 percig, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz.
A serpenyőt mindig jól melegítsd elő, hogy a hal ne tapadjon le és egyenletesen süljön.
A sült halat tálalás előtt locsold meg friss citromlével, és díszítsd korianderrel.
A friss citromlé segít kiemelni a hal ízét, és egy kis frissességet ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.