Shogayaki sertéshússal, szójaszószos étel

Shogayaki szójaszósszal

A Shogayaki egy klasszikus japán étel, amelyet fűszeres sertéshúsból készítenek. A szójaszósz és a friss gyömbér keveréke igazi ínycsiklandó ételt eredményez. Eredetileg Japánban készítik, és világszerte egyre népszerűbb. A mártás könnyedén felhasználható más húsokkal is, de a sertéshús a legjobb alapanyag a fűszeres, gazdag ízű pörköltekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (karaj vagy lapocka)
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gyömbér
3 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
1 ek. Szezámolaj
1 db Vöröshagyma
2 ek. Szőlőmagolaj
1 tk. Bors
50 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágd vékony szeletekre, és tedd félre.

    A hús könnyebben vágódik, ha egy rövid ideig a fagyasztóban pihenteted.

    2

    A fokhagymát és gyömbért apróra vágd, majd egy tálban keverd össze a szójaszószt, cukrot és a tejet.

    A gyömbér friss íze kiemeli a hús gazdag zamatát, így ne hagyd ki!

    3

    A fűszerkeverékhez add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd öntsd a húsra. Hagyd pácolódni 20-30 percig.

    A pácnak elég egy rövid idő, hogy az ízek beszívódjanak a húsba, de hagyhatod hosszabb ideig is, ha még intenzívebb ízt szeretnél.

    4

    Egy serpenyőben melegítsd fel a szőlőmagolajat, majd a hús szeleteit süsd ki, amíg minden oldala szépen megpirul.

    A hús gyorsan süljön, hogy megőrizze a szaftosságát, ezért ne süsd túl!

    5

    Miután a hús megsült, öntsd rá a szezámolajat, és szórd meg friss borssal. Tálald rizs kíséretében.

    A szezámolaj és a frissen őrölt bors csodálatos ízkomplexitást ad a fogásnak.