Siomay burgonyával, párolt gombócok szezámmaggal és szójaszósszal

Siomay burgonyával

A Siomay burgonyával egy rendkívül népszerű ázsiai étel, amely a hagyományos siomay gombócokat kombinálja a burgonya sima és krémes textúrájával. Az étel gazdag, tápláló, és gyorsan elkészíthető, ezért tökéletes választás a hétköznapi étkezésekhez. A burgonya adja meg a siomaynak azt a különleges lágy állagot, amely tökéletesen kiegészíti a csirkehús ízét. Az étel a kínai konyha egyik klasszikus fogása, amely különleges fűszerezésének és textúrájának köszönhetően igazi ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
2 db Burgonya
100 g Tápiókaliszt
1 db Tojás
2 gerezd Fokhagyma
2 szál Zöldhagyma
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Szezámmag
2 ek. Soya szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet apróra vágd fel, és tedd egy nagy tálba. A fokhagymát és zöldhagymát is vágd finomra, majd add hozzá a csirkéhez.

    A csirkemellet apróra vágva könnyebben elkeverhető lesz a többi hozzávalóval.

    2

    A burgonyát főzd meg, hámozd meg, majd törd össze egy villával, amíg sima pürét nem kapsz.

    A főzés során ügyelj arra, hogy ne főzd túl a burgonyát, hogy ne legyen túl vizes a püré.

    3

    A csirkehúsos keverékhez add hozzá a tápiókalisztet, az tojást, sót és borsot, majd keverd jól össze. Ezután jöhet a burgonya püré is, amelyet szintén alaposan dolgozz bele a masszába.

    A tápiókaliszt segít abban, hogy a massza könnyen formálható legyen, és a siomayok ne essenek szét.

    4

    Formázz kis golyókat vagy pici gombócokat a masszából, majd tedd egy párolóedénybe, vagy egy szűrőbe, amelyet egy lábosba helyezhetsz forró víz fölé.

    A siomayokat ne rakd túl szorosra a párolóedényben, hogy legyen elég helyük a gőzöléshez.

    5

    Párold a siomayokat 15-20 percig, amíg át nem sülnek és meg nem puhulnak.

    A párolás során ügyelj arra, hogy a víz ne érje el a siomayokat, mert akkor nem párolódnak megfelelően.

    6

    A kész siomayokat tálald szezámmaggal megszórva és egy kis soya szósszal a tetején.

    A szezámmag ad egy kis ropogósságot és ízt az ételhez, míg a szójaszósz fokozza az ízeket.