A csirkemellet apróra vágd fel, és tedd egy nagy tálba. A fokhagymát és zöldhagymát is vágd finomra, majd add hozzá a csirkéhez.
A csirkemellet apróra vágva könnyebben elkeverhető lesz a többi hozzávalóval.
A burgonyát főzd meg, hámozd meg, majd törd össze egy villával, amíg sima pürét nem kapsz.
A főzés során ügyelj arra, hogy ne főzd túl a burgonyát, hogy ne legyen túl vizes a püré.
A csirkehúsos keverékhez add hozzá a tápiókalisztet, az tojást, sót és borsot, majd keverd jól össze. Ezután jöhet a burgonya püré is, amelyet szintén alaposan dolgozz bele a masszába.
A tápiókaliszt segít abban, hogy a massza könnyen formálható legyen, és a siomayok ne essenek szét.
Formázz kis golyókat vagy pici gombócokat a masszából, majd tedd egy párolóedénybe, vagy egy szűrőbe, amelyet egy lábosba helyezhetsz forró víz fölé.
A siomayokat ne rakd túl szorosra a párolóedényben, hogy legyen elég helyük a gőzöléshez.
Párold a siomayokat 15-20 percig, amíg át nem sülnek és meg nem puhulnak.
A párolás során ügyelj arra, hogy a víz ne érje el a siomayokat, mert akkor nem párolódnak megfelelően.
A kész siomayokat tálald szezámmaggal megszórva és egy kis soya szósszal a tetején.
A szezámmag ad egy kis ropogósságot és ízt az ételhez, míg a szójaszósz fokozza az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.