A tojásokat főzd meg keményre, majd hámozd meg őket és tedd félre.
A tojások főzési ideje kb. 10 perc. Ha nem vagy biztos benne, hogy keményre főtt, egy tojást törj fel és ellenőrizd.
A túrót és a májkrémet egy tálban keverd össze. Add hozzá a sót és a borsot, majd a tejfölt is, hogy lágyabb állagot kapj.
Ha a túró túl száraznak tűnik, egy kevés extra tejfölt adhatsz hozzá, hogy könnyebben formálható legyen.
A zsemlemorzsát apró darabokra formázva keverd bele a túrós masszába. Ez segít összetartani a masszát sütés közben.
Ha túl száraznak tűnik a massza, egy kevés víz hozzáadásával lazíthatod.
Formázz a túrós masszából kis gombócokat, majd helyezd a kemény tojásokat a közepükbe, hogy a massza körbevegye őket.
Tartsd észben, hogy a gombócokat nem túl szorosra formáld, hogy a tojásokat ne nyomja össze.
Az olajat melegítsd fel egy serpenyőben. A gombócokat óvatosan süsd meg minden oldalról, amíg szépen aranybarna színt kapnak.
A sütés közbeni hőmérséklet fontos, hogy ne égjen meg, de szépen megpiruljon a massza.
Miután megsült, tálald a siomay tojásokat frissen, kedvenc körettel vagy önálló ételként.
A siomay tojásokat frissen, forrón érdemes tálalni, hogy a belső töltelék ne száradjon ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.