Siomay tojással, túrós gombócok tojással töltve, aranybarnára sütve

Siomay tojással

A siomay egy hagyományos magyar étel, amelynek számos változata létezik. Ez a tojásos változat különlegessége, hogy a túrós töltelék lágy állagú, míg a tojás belül finoman krémes marad. A túró és a tojás kombinációja az egyszerű, de gazdag ízvilágot adja. A siomay tojással tökéletes választás reggelire, ebédre vagy vacsorára is. Ez az étel egy igazi komfort étel, amely minden falattal visszarepít minket a családi asztalok hangulatába.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Túró
150 g Májkrém
2 db Tojás
50 g Zsemlemorzsa
100 g Tejföl
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat főzd meg keményre, majd hámozd meg őket és tedd félre.

    A tojások főzési ideje kb. 10 perc. Ha nem vagy biztos benne, hogy keményre főtt, egy tojást törj fel és ellenőrizd.

    2

    A túrót és a májkrémet egy tálban keverd össze. Add hozzá a sót és a borsot, majd a tejfölt is, hogy lágyabb állagot kapj.

    Ha a túró túl száraznak tűnik, egy kevés extra tejfölt adhatsz hozzá, hogy könnyebben formálható legyen.

    3

    A zsemlemorzsát apró darabokra formázva keverd bele a túrós masszába. Ez segít összetartani a masszát sütés közben.

    Ha túl száraznak tűnik a massza, egy kevés víz hozzáadásával lazíthatod.

    4

    Formázz a túrós masszából kis gombócokat, majd helyezd a kemény tojásokat a közepükbe, hogy a massza körbevegye őket.

    Tartsd észben, hogy a gombócokat nem túl szorosra formáld, hogy a tojásokat ne nyomja össze.

    5

    Az olajat melegítsd fel egy serpenyőben. A gombócokat óvatosan süsd meg minden oldalról, amíg szépen aranybarna színt kapnak.

    A sütés közbeni hőmérséklet fontos, hogy ne égjen meg, de szépen megpiruljon a massza.

    6

    Miután megsült, tálald a siomay tojásokat frissen, kedvenc körettel vagy önálló ételként.

    A siomay tojásokat frissen, forrón érdemes tálalni, hogy a belső töltelék ne száradjon ki.