A főtt garnélarákot tisztítsd meg, majd aprítsd fel kisebb darabokra egy késsel.
Ne turmixold, mert pépes lesz – inkább aprítsd kézzel, hogy megőrizze a textúráját.
Egy keverőtálban keverd össze a majonézt, a tejfölt (vagy creme fraiche-t), a citromlevet és a dijoni mustárt.
A dijoni mustárból ne tegyél túl sokat, mert elnyomhatja a garnéla finom ízét.
Add hozzá az aprított garnélát és a finomra vágott friss kaprot. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd alaposan keverd össze.
A friss kapor helyett használhatsz mélyhűtöttet is, de frissel aromásabb lesz.
Fedd le, és tedd hűtőbe legalább 15 percre, hogy az ízek összeérjenek.
Akár előző nap is elkészíthető, másnap még finomabb lesz.
Tálald pirított kenyéren vagy friss salátalevélen, esetleg citromkarikával díszítve.
Skandináv módra fogyaszthatod pirított vajas rozskenyéren, citrommal meglocsolva.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.