Skagenröra dijoni mustárral, kapros garnélarákos keverék kenyéren tálalva

Skagenröra dijoni mustárral

A Skagenröra Svédország egyik legismertebb hideg előétele, amely a skageni régióról kapta a nevét. Ez az elegáns rákos saláta először a 20. század közepén jelent meg éttermek étlapján, és hamar elterjedt az egész skandináv térségben. Az alaprecept majonézes-tejfölös mártásban kevert főtt garnélarákot tartalmaz, amelyhez gyakran adnak citromot és friss kaprot. Ebben a változatban dijoni mustárral tettük még izgalmasabbá, amely enyhe pikánsságot kölcsönöz az ételnek. Előételként vagy könnyű vacsoraként is remek választás, főleg meleg napokon, amikor a friss ízeké a főszerep.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Főtt garnélarák
100 g Majonéz
100 g Tejföl vagy creme fraiche
1 ek. Citromlé
2 ek. Friss kapor
1 tk. Dijoni mustár
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt garnélarákot tisztítsd meg, majd aprítsd fel kisebb darabokra egy késsel.

    Ne turmixold, mert pépes lesz – inkább aprítsd kézzel, hogy megőrizze a textúráját.

    2

    Egy keverőtálban keverd össze a majonézt, a tejfölt (vagy creme fraiche-t), a citromlevet és a dijoni mustárt.

    A dijoni mustárból ne tegyél túl sokat, mert elnyomhatja a garnéla finom ízét.

    3

    Add hozzá az aprított garnélát és a finomra vágott friss kaprot. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd alaposan keverd össze.

    A friss kapor helyett használhatsz mélyhűtöttet is, de frissel aromásabb lesz.

    4

    Fedd le, és tedd hűtőbe legalább 15 percre, hogy az ízek összeérjenek.

    Akár előző nap is elkészíthető, másnap még finomabb lesz.

    5

    Tálald pirított kenyéren vagy friss salátalevélen, esetleg citromkarikával díszítve.

    Skandináv módra fogyaszthatod pirított vajas rozskenyéren, citrommal meglocsolva.