Skagenröra lazaccal, kaporral és kaviárral díszítve

Skagenröra lazaccal

A skagenröra egy híres svéd étel, amely különleges kombinációja a füstölt lazacnak, majonéznek, és friss fűszereknek. Az étel a Svédország partvidékeiről származik, és a skandináv konyha egyik ikonikus étele. A skagenröra alapját a friss lazac és a majonéz adja, de a kapor és kaviár hozzáadásával egy igazi ínycsiklandó fogás lesz. A skagenröra hagyományosan hidegen tálalják, és friss kenyérrel vagy ropogós piskótával fogyasztják, különösen ünnepi étkezésekkor.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Füstölt lazac
4 ek. Majonéz
1 csokor Friss kapor
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Citromlé
1 tk. Caviar
1 csipet
1 csipet Bors
1 ek. Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt lazacot apró darabokra vágd. Tedd félre egy tálba.

    A lazac frissessége nagyban befolyásolja a végső ízt, így friss füstölt lazac használata ajánlott.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, majd keverd össze a majonézzel, citromlével, sóval és borssal.

    A fokhagyma friss íze ad egy kis pikantériát a skagenrörának, így ne hagyd ki!

    3

    Add hozzá a lazacot a majonézes keverékhez, majd keverd össze alaposan.

    Figyelj arra, hogy a lazac ne legyen túl apróra vágva, így megőrzi a textúráját.

    4

    Hozzáadhatod a friss kaprot is, apróra vágva. A kapor frissessége kiemeli az étel ízét, és illatosan tálalható.

    A kaprot frissen vágd, hogy erősebb ízt kapj. Ha nem szereted a kaprot, helyettesítheted más zöldfűszerrel.

    5

    Tálalás előtt egy kis kaviárt tegyél a skagenröra tetejére. Ezzel még ízletesebbé válik, és különlegesebb hatást kelt.

    A kaviár nemcsak ízben, hanem látványban is emeli az ételt. Az étkezéshez is illik, ha egy kis extra gazdagságot szeretnél.