A hagymát hámozd meg, aprítsd fel finomra. Egy nagyobb serpenyőben közepes lángon kezd el a füstölt darálthúst pirítani, amíg szépen meg nem barnul.
A füstölt hús már önmagában is sósabb, ezért óvatosan adagold a sót, inkább kóstold meg, mielőtt még hozzáadnád.
Add hozzá az aprított hagymát a húshoz, és pirítsd együtt, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.
A hagyma pirítása közben folyamatosan kevergesd, hogy egyenletesen puhuljon meg.
Szórd meg a pirospaprikával, sóval és borssal, majd keverd el alaposan, hogy a fűszerek mindenhol jól eloszoljanak.
A pirospaprikát közvetlenül ne égesd meg, mert keserű lehet, ezért inkább keverd bele a nedvesebb húsos alapba!
Add hozzá a ketchupot, mustárt, barbecue szószt és a vizet. Keverd össze, majd hagyd alacsony lángon 5-10 percig rotyogni, amíg a szósz sűrűsödni kezd.
A szósz állagát figyeld! Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés vizet, ha túl híg, főzd tovább fedő nélkül.
Miután a húsos keverék elkészült és besűrűsödött, kanalazd a tölteléket a zsemlék alsó felére, majd helyezd rá a tetejét, és azonnal tálald.
A füstölt hús karakteres íze remekül érvényesül, ha a zsemlét előtte kissé megpirítod a sütőben!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.