Füstölt hússal készült Sloppy Joe szendvics, gazdag darálthúsos töltelékkel, ropogós zsemlében tálalva

Sloppy Joe füstölt hússal

A Sloppy Joe eredetileg egy egyszerű amerikai étel, amely a 20. század elején hódította meg a gyorséttermeket és az otthoni konyhákat. A darált húsos töltelék ketchup, mustár és fűszerek keverékéből készül, és puha zsemlében tálalják. A füstölt hússal készült változat egy izgalmas csavart ad a klasszikus recepthez: a füstös aroma mélységet és karaktert kölcsönöz az ételnek, amely így még laktatóbb és ízletesebb. Ideális választás gyors vacsorához vagy hétvégi baráti összejövetelekre.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
1450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Füstölt darálthús
1 db Hagyma
1 tk. Pirospaprika
1 tk.
1 tk. Bors
200 ml Ketchup
1 ek. Mustár
2 ek. Barbecue szósz
50 ml Víz
4 db Zsemle

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát hámozd meg, aprítsd fel finomra. Egy nagyobb serpenyőben közepes lángon kezd el a füstölt darálthúst pirítani, amíg szépen meg nem barnul.

    A füstölt hús már önmagában is sósabb, ezért óvatosan adagold a sót, inkább kóstold meg, mielőtt még hozzáadnád.

    2

    Add hozzá az aprított hagymát a húshoz, és pirítsd együtt, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.

    A hagyma pirítása közben folyamatosan kevergesd, hogy egyenletesen puhuljon meg.

    3

    Szórd meg a pirospaprikával, sóval és borssal, majd keverd el alaposan, hogy a fűszerek mindenhol jól eloszoljanak.

    A pirospaprikát közvetlenül ne égesd meg, mert keserű lehet, ezért inkább keverd bele a nedvesebb húsos alapba!

    4

    Add hozzá a ketchupot, mustárt, barbecue szószt és a vizet. Keverd össze, majd hagyd alacsony lángon 5-10 percig rotyogni, amíg a szósz sűrűsödni kezd.

    A szósz állagát figyeld! Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés vizet, ha túl híg, főzd tovább fedő nélkül.

    5

    Miután a húsos keverék elkészült és besűrűsödött, kanalazd a tölteléket a zsemlék alsó felére, majd helyezd rá a tetejét, és azonnal tálald.

    A füstölt hús karakteres íze remekül érvényesül, ha a zsemlét előtte kissé megpirítod a sütőben!