Smoked haddock kedgeree served in a bowl with eggs and parsley.

Smoked haddock kedgeree

A kedgeree egy klasszikus brit fogás, amely az angol gyarmati időkben alakult ki, inspirációját az indiai konyha rizses-halas ételeiből merítve. A füstölt tőkehal, a curry fűszerek és a főtt tojás kombinációja harmonikus ízvilágot alkot, amely egyszerre egzotikus és otthonos. Ezt az ételt hagyományosan reggelire tálalják Nagy-Britanniában, de bármelyik napszakban remek választás. A könnyed fűszerezés és a szaftos haldarabok tökéletes egyensúlyt teremtenek, amely minden falatban érezhető. Tökéletes választás egy gyors, mégis különleges ételhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Smoked haddock
200 g Basmati rice
1 db Onion
2 gerezd Garlic
1 tk. Ginger
2 tk. Curry powder
50 g Butter
4 db Hard-boiled eggs
20 g Parsley
1 db Lemon
400 ml Chicken stock
1 tk. Salt
1 tk. Black pepper

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a basmati rizst sós vízben, majd szűrd le, és tedd félre.

    A rizst ne főzd túl, mert a kedgeree-ben még tovább fog puhulni. Használj enyhén sós vizet a főzéshez.

    2

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát és reszelt gyömbért, amíg illatos lesz.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz. Közepes lángon pirítsd, amíg üveges nem lesz.

    3

    Add hozzá a curry port, és keverd el, hogy kiengedje az aromáját.

    A curry port rövid ideig pirítsd a hagymával, hogy jobban kiadja az ízét. Ne égesd meg.

    4

    Helyezd a füstölt tőkehalat a serpenyőbe, öntsd fel a csirkealaplével, és párold 8-10 percig, amíg a hal megpuhul. Ezután vedd ki a halat, és szedd kisebb darabokra.

    A halat óvatosan kezeld, mert könnyen szétesik. Ha túl sokáig párolod, száraz lesz.

    5

    Add a főtt rizst a serpenyőbe, és keverd össze a fűszeres alappal. Kóstold meg, és ízesítsd sóval és borssal.

    Kóstold meg a rizst, és szükség szerint adj hozzá több fűszert. A só és bors mennyisége ízlés szerint változtatható.

    6

    Keverd bele a haldarabokat és az aprított petrezselymet. Győződj meg róla, hogy minden jól összeállt.

    Óvatosan keverd a halat a rizzsel, hogy ne törjön össze teljesen.

    7

    A tetejére helyezd a negyedekre vágott főtt tojásokat, és frissen facsart citromlével locsold meg.

    A tojásokat ne főzd túl, mert zöldes-szürke lesz a sárgájuk. A citromlé frissességet ad az ételnek.

    8

    Tálald forrón, petrezselyemmel díszítve, és adj hozzá extra citromgerezdeket ízlés szerint.

    Azonnal tálald, hogy a rizs ne száradjon ki.