Smörgåstårta gluténmentes kenyérrel, füstölt lazaccal és tojással díszítve

Smörgåstårta gluténmentes kenyérrel

A smörgåstårta egy tradicionális svéd étel, amely egy rétegezett szendvics, gyakran füstölt halakkal, tojással és zöldségekkel. A gluténmentes verzió ideális azok számára, akik elkerülik a glutént, de a svéd étkezés ínycsiklandó élményét nem akarják kihagyni. Az étel egyszerű, de elegáns, és gyakran szolgál ünnepi alkalmakkor vagy étkezések alkalmával. A füstölt lazac és a tojás kombinációja gazdag ízt biztosít, miközben a krémes rétegek egyensúlyozzák a textúrákat.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 szelet Gluténmentes kenyér
150 g Füstölt lazac
2 db Tojás
200 g Krémsajt
3 ek. Majonéz
1 ek. Friss kapor
1 db Uborka
1 ek. Friss citromlé
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat főzzük meg, majd hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra.

    A főtt tojásokat pici kockákra vágva könnyen keverhetjük a krémes töltelékhez, ami simán elterül a kenyéren.

    2

    A krémsajtot keverjük el majonézzel, citromlével, sóval és borssal. A kaprot is adjuk hozzá, majd jól keverjük össze.

    A kapor friss, enyhe íze jól illik a halhoz, és kiemeli a szendvics ízvilágát.

    3

    A gluténmentes kenyér szeleteket egy tálcára helyezzük, majd vékony rétegben kenjük meg a krémsajtos keverékkel.

    Ha a kenyeret túl vastagnak találjuk, enyhén piríthatjuk a szeleteket, hogy ropogósabb legyen.

    4

    A főtt tojásokat szórjuk rá a kenyérre, majd helyezzünk rá egy szelet füstölt lazacot.

    A lazac a legjobb, ha vékonyan szeletelve van, így minden falatba egyenletesen eloszlik.

    5

    A tetejére rakjunk egy másik szelet kenyeret, és ismételjük meg a rétegezést. Addig folytassuk, amíg minden hozzávalót fel nem használtunk.

    A rétegeket szépen és egyenletesen kell elhelyezni, hogy a smörgåstårta szép, rendezett legyen.

    6

    A kész smörgåstårtát tálalás előtt legalább 1 órára hűtsük le a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A hűtés után a szendvics könnyebben szeletelhető, és az ízek is jobban érvényesülnek.