A tojásokat főzzük meg, majd hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra.
A főtt tojásokat pici kockákra vágva könnyen keverhetjük a krémes töltelékhez, ami simán elterül a kenyéren.
A krémsajtot keverjük el majonézzel, citromlével, sóval és borssal. A kaprot is adjuk hozzá, majd jól keverjük össze.
A kapor friss, enyhe íze jól illik a halhoz, és kiemeli a szendvics ízvilágát.
A gluténmentes kenyér szeleteket egy tálcára helyezzük, majd vékony rétegben kenjük meg a krémsajtos keverékkel.
Ha a kenyeret túl vastagnak találjuk, enyhén piríthatjuk a szeleteket, hogy ropogósabb legyen.
A főtt tojásokat szórjuk rá a kenyérre, majd helyezzünk rá egy szelet füstölt lazacot.
A lazac a legjobb, ha vékonyan szeletelve van, így minden falatba egyenletesen eloszlik.
A tetejére rakjunk egy másik szelet kenyeret, és ismételjük meg a rétegezést. Addig folytassuk, amíg minden hozzávalót fel nem használtunk.
A rétegeket szépen és egyenletesen kell elhelyezni, hogy a smörgåstårta szép, rendezett legyen.
A kész smörgåstårtát tálalás előtt legalább 1 órára hűtsük le a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
A hűtés után a szendvics könnyebben szeletelhető, és az ízek is jobban érvényesülnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.